Sramno ponašanje sumnjivog biznismena: Daka Davidović vrijeđa Aleksandra Vučića neprimjerenim riječima!

54

Osnivač “Narodnog pokreta”, biznismen Miodrag Daka Davidović kazao je da se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ustremio protiv njega i njegove partije jer je svjestan koliko Narodni pokret vrijedi.

“Da ne vrijedimo ovoliko, zar bi se svi ustremili na nas? Čitava Srbija je jurnula na Narodni pokret. Što ne udara na druge? Zato što znaju da smo mi već pobijedili, zato što sva istraživanje govore da ćemo mi biti pobjednici. Zato što taj umobolnik, šizofrenik, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić vidi u nama neprijatelja i krvnike”, kazao je Davidović.

54 Comments
 1. Kiki komentariše

  Isto misljenje o Zvalavom ima 90% Srba u CG! Njegova patetika, teatralnost i najplica demagogija prolaze samo u ruralnim predjelima juzne Srbije, i medju gledaocima Pinka, Happyja, Studia B i.t.d. Zato i DF tone u NK, i zbog Meda naravno! Iako ne gotivim Daku, svaka mu cast za ovo!

  116
  105
  1. LipaLipa komentariše

   … apsulutno, Vusko ‘super star” u CG, … osim kod frontasa, … njihova ljubav bas “duboka”, … koliko i “vrece” koje prosedjuje, … ne zamjeraju mu ni saradnju sa milom, … ni sto ih “isprucio” milasu, kroz “udar”, … “drama”, ma sapunica, sa bog te pita koliko epizoda, … ovih dana “ljubav” bas cveta, … na kosist sva tri doma (sns, dps i df). … ponekad se “sporeckalju” … koko bi mirenje bilo sladje, … neka im je sa srecom, … no maske su davno “pale”, … aj’ zdravo, …

   32
   36
   1. Dragan komentariše

    Vama se glavni grad pola veka zvao Titograd, trećinu veka ste glasali Mila, sad Vam je Davidović uzdanica. Sreća Vučićeva i naša da ga Vi ne podržavate, baš bih se zabrinuo za budućnost Srbije.

    37
    153
    1. LipaLipa komentariše

     … imali Vi, vise titinih gradova, … Vucko bio i ostao titin “pionir”, … ma ne samo on, skoro svi(politikusi), … titini “pioniri”, imamo i mi “jake predstavnike”, … skoro sav dps i df na celu sa milom, … kojeg sad “proganjate”, … oj dragane, lolo “nasa”, … aj’ zdravo, ..

     62
     20
    2. Kiki komentariše

     Sin Dragan, u Vranje nema laganje!Vucaj se.

     65
     5
     1. Dragan komentariše

      Kad god kažem istinu krene neka nervoza.

      7
      62
     2. LipaLipa komentariše

      … Dragi, Dragi, … ko te nezna skupo bi te platio,…figurativno pro Vucka, fan njegov, … sto se tebe tice, istina se jos nj rodila, … aj’ zdravo, … nervoza dobila otkaz kod mene, davno, …

      75
      7
  2. Dušan BGD komentariše

   Isto mislimo i mi normalni Srbi iz Srbije.

   82
   25
   1. Dragan komentariše

    Taman 100.000 Crnogoraca i vas 100.000 normalnih iz Srbije. Opasna sila.

    17
    93
  3. Dragan komentariše

   Samo vi upijajte RTCG i uživajte.

   35
   89
  4. Niksa komentariše

   Stari dps kadar daka
   Kako mu vjerovat
   Nije pricao sa kumom Momirim Bulatovicem
   Kasnije bio u Dps
   Oce li opet?

   27
   6
  5. Marko komentariše

   Borba zaboravila medisku harangu na Daku zadnjih mjesec dana.svi mediji zvalavog protiv Dake,kurir,informer novosti,hepi,borba,in4s,bas svi,jer Daka nije njehov dupelizac ka pojedini odavde

   7
   8
  6. Listantisatanista komentariše

   ZBNk, ili vodeća snaga vlasti ili neka pusti da URA, Zdravko, Daka & co. idu sa DPS-om ako im je bliži. ZBNk, da se vidi ko je vera, a ko nevera 🇷🇸

   4
   2
 2. Mladen komentariše

  Nije Vučić sinonim za Srbe. On je samo srbijanski predsjednik koji pokušava da se predstavi kao vodja i lider svih Srba. Za nas Srbe u Crnoj Gori on to nije. Mi smo autohtoni ovdje na ovoj zemlji i ona nam je jedina. DF bih poručio da se okane Vučića jer ga narod ovdje ne voli. Ako nastave da budu njegove marionete izgubice birače vrlo brzo.

  145
  53
  1. Dragan komentariše

   Ne brinite vi za DF, držite se vaših uzdanica. Srbi dobro znaju ko je Daka, a ko je Vučić. Nisu svi Srbi Crnogorci.

   56
   94
   1. Mladen komentariše

    Ne brinem ja nego upozoravam. Srbi u Crnoj Gori nece trpljeti još jednog diktatora(Vučića), kao što je Djukanović. Predzadnji kongres dps-a Vučić šalje Selakovića a ovaj sve pohvalno o diktatoru Djukanoviću. Sve je jasno.

    144
    35
    1. Dragan komentariše

     Samo se vi informišite sa Đilasovih televizija i radite svoj posao. Pitam se samo kako se Daka obogati pod diktatorom Đukanovićem. Ili ovaj nije diktator ili se ovaj nije obogatio, treća opcija je jasna valjda i Crnogorcima.

     35
     109
    2. Kontra revolucija komentariše

     @Mladen,
     DPS mašina za pranje mozga odradila odlican posao !.
     Po tvom komentaru vidjeno !.
     A Djilasi Soroš nabavili prašak ?.

     22
     108
     1. Mladen komentariše

      Provjerite malo pošto vidim da su vam Vučić i njegovi mediji ispirali mozak. Kongres dps-a a na njemu Selaković, Čanak, Zaev, Jovanović Čeda i drugi srbomrzci.

      80
      9
     2. LipaLipa komentariše

      … Contra .. koliko ja znam medo “srucnjak” za BG, … kako “previdio”, Vuckov “status” kod Sorosa, … Vucko prvu “trenersku” skolu zavrsio, .. kod starog, Sorosa, junior, ovaj jos decko bio, … ako vijesti ,nisam siguran, niko za njih tad ni znao, … aj’ zdravo, …

      2
      6
   2. LipaLipa komentariše

    … Dragane, … Vuckov fane, … nisam Dakin fan, bas, vise ga postujem , …ima neko vreme, … udba Vuckova, umalo ga za glavu, skrati, … oli bio pik na Jonikija, ne znam, … svakako, bila omiljena Vuckova mantra, “jedan metak menja sve”, … aj’ zdravo, …

    96
    7
    1. Dragan komentariše

     Baš je Vučić hteo da preduhitri sve vaše mafijaše i da ubije jednog vašeg prepoštenog biznismena koji se obogatio pod Đukanovićevom diktaturom. Baš smisleno. Mudrost da je bilo ko hteo da ubije sveštenika neću ni da komentarišem, to je izvan mojih mogućnosti spoznaje.

     3
     1
     1. LipaLipa komentariše

      … nema “nasi”, “vasi” mafijasi, :dobri”, milo i Vusko, ekipa, … milo visi nivo, “sef” Vucku. … bas milp “fan”Dakin, taman ka i Vucko. … Joanikije, odavno prvi “pik”, za patijaha, srbskog, … Vucko mu nije “fan” kao sto ni Anfilohiju, … igra se igra, namzanko, … odlicno ti to znas, no lukavis, … mudar ni si, poltroncina, to si,… aj’ zdravo, …

 3. Helm komentariše

  Miodrag Daka Davidović crnogorski Donald Tramp.

  Narodni pokret “Za vaskrsenje Nikšića” biće najprijatnije iznenađenje lokalnih izbora u Nikšiću.

  19
  53
 4. Helm komentariše

  „Narodni pokret“ predao odborničku listu za izbore u Nikšiću: Niko ne može da nas ucijeni

  https://www.in4s.net/narodni-pokret-predao-odbornicku-listu-za-izbore-u-niksicu-niko-ne-moze-da-nas-ucijeni/#comment-954236

  Kako je kazao njihov program se sastoji od četiri tačke – rješavanje problema nezaposlenosti, oživljavanje sela, rješavanje socijalnog pitanja i jeftinu gradnju stanova

  Biznismen Miodrag Daka Davidović, koji je nedavno osnovao „Narodni pokret“ predao je Opštinskoj izbornoj komisiji listu za predstojeće izbore koji će se u Nikšiću održati 14. marta.

  Slogan pokreta je „Za vaskrsenje Nikšića“, a Davidović je ubjeđen da će pobijediti i o koalicijama ne želi ni da razmišlja.

  „Narodni pokret je najbolje ono što u ovom momentu Nikšić ima. Narodni pokreć će biti čudo i vaskrs naše republike i našeg grada. Nikšić mora jednom da ‘zatvori’ tunel i vrati naše najbolje ljude. Narodni pokret je uzeo stvar u svoje ruke i on će znati kako da pokrene grad… Za sto dana od momenta kada dođemo na vlast osjetiće se napredak u Nikšiću. mi nemamo kud nazad. Dotakli smo dno i sa ovog dna moramo vaskrsnuti na radost našeg Narodnog pokreta“, poručio je Davidović.

  Kako je kazao njihov program se sastoji od četiri tačke – rješavanje problema nezaposlenosti, oživljavanje sela, rješavanje socijalnog pitanja i jeftinu gradnju stanova.

  Nikšić mora da radi, kazao je Davidović, i obećao otvaranje novih fabrika, revitalizaciju postojećih, ali i „povratak“ Elektroprivrede u grad pod Trebjesom. Obećao je povećanje minimalnih zarada i kazao da posle njihovog mandata u Nikšiću neće biti nezaposlenih. Kazao je da će podsticajnim mjerama zaustaviti napuštanje sela, kao i da cijena stanova nakon što on dođe na vlast neće biti veća od 430 evra po metru kvadratnom.

  „Neće više Nikšić da radi, a Podorica da se gradi. Nema više toga. Sa našim dolaskom sve će vaskrsnuti…Nikšić mora da bude mjesto gdje ljudi mogu od svoje plate da žive“, poručio je Davidović.

  Kazao je da ih niko nije zvao od postojećih političkih subjekata u Nikšiću da formiraju koaliciju jer znaju da oni pobjeđuju.

  „Mi ne možemo da se nagađamo sa 50 stranaka hoće li biti, neće li biti. Mi imamo danas situaciju da nijesmo sposobni za šest mjeseci da odredimo direktora policije, a ne da pravimo nekakav bućkuriš od 50 koalicija i da tražimo da se ovaj program ostvari“, kazao je Davidović, prenijele su Vijesti.

  Kazao je da je Narodni pokret jedina slobodna partija koju niko ne može da ucijeni.

  Ispred Sabornog hrama Svetog Vasilija u Nikšiću

  „To je jedina partija koja ne ide sa ispruženom rukom. To je jedina partija koja neće ići nikoga da pita ni za šta, ni ambasade, ni strane države, niti ikoga. Mi nemamo nikoga od Vladivostoka do Los Ađelesa, sem sami sebe. Mi nećemo biti sluge ničije“, poručio je Davidović.

  Na listi se, kako je kazao, nalazi 50 odsto dama, osam najboljih studenata iz Nikšića, seljaci, radnici, intelektualci, penzioneri.

  Na listi za odbornike „Narodnog pokreta“ su Jovan Burić, Natalija Matijašević, Radivoje Vujičić, Željko Jovanović, Milica Perović, Božidar Butorović, Darko Novaković, Jovana Dubljević, Marko Varajić, Zoran Matijašević, Slavka Lončar, Darko Golović, Filip Nikolić, Aleksandra Vujović, Boško Tomanović, Boris Papić, Olivera Vujović, Stevo Božović, Vladimir Đurović, Sanja Lončar, Igor Backović, Dimitrije Vukotić, Ratka Vujičić, Mladen Đurković, Dimitrije Baćović, Biljana Dokić, Vasilije Perunović, Krsto Laković, Slađana Milić, Mina Mandić, Dušanka Popović, Ema Vukosavljević, Nemanja Jovanović, Vesna Aleksić, Biljana Mijušković, Božidarka Delibašić, Tanja Balić, Anđela Mirković, Mirjana Toljić i Mijat Božović.

  15
  36
  1. Ivi komentariše

   Nema profesora, ministara, kako je najavio. AHA.

   22
   5
  2. Makedonac komentariše

   Nabrojao čoek grdna imena. Čuš, izostavio si Ali Ahmetija; Artana Grubija, komandanta Ventili(zato što je zatvorio ventile za vodu Kumanovu) i ostale zločince, ups, greška, njegove kamerade. Pa nijesu ga dzaba gađali u BG. Još se nije desilo da mafija gađa mirne I poštene ljude.
   Sa njim nema nazad.
   Samo nalevokrug, pa napred.

   6
   2
 5. Ivi komentariše

  A imaju na YouTube kako po Makedonija potplaćuje ljude iz Vlade da gradi neki kompleks. Ne verujem da je uklonjen. A zaboga ko se bavio prodajom oružja koje je dobio za kompenzaciju za neki novac. Pa svi smo vidjeli prijavu u Bg, kako dolaze u Dakino ime silni momci da prijete. Ovo je sve objavljeno.

  24
  4
 6. Mladen komentariše

  Ne brinem ja nego upozoravam. Srbi u Crnoj Gori nece trpljeti još jednog diktatora(Vučića), kao što je Djukanović. Predzadnji kongres dps-a Vučić šalje Selakovića a ovaj sve pohvalno o diktatoru Djukanoviću. Sve je jasno.

  83
  26
 7. Helm komentariše

  NAJVEĆI SAM KTITOR SPC OD KRALJA MILUTINA DO DANAS

  Davidović: Vučić vidi u nama neprijatelja i krvnike

  Istakao je da će uvijek voljeti Srbe i da će Srbi uvijek biti dobrodošli u Crnu Goru

  Osnivač “Narodnog pokreta”, biznismen Miodrag Daka Davidović kazao je da se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ustremio protiv njega i njegove partije jer je svjestan koliko Narodni pokret vrijedi.

  “Da ne vrijedimo ovoliko, zar bi se svi ustremili na nas? Čitava Srbija je jurnula na Narodni pokret. Što ne udara na druge? Zato što znaju da smo mi već pobijedili, zato što sva istraživanje govore da ćemo mi biti pobjednici. Zato što taj umobolnik, šizofrenik, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić vidi u nama neprijatelja i krvnike”, kazao je Davidović.

  Istakao je da će uvijek voljeti Srbe i da će Srbi uvijek biti dobrodošli u Crnu Goru.

  “Kod njega pogibija nastaje zato što on u patrijaršiju, u svetu sabornu i apostolsku crkvu želi da useli milicajsku stanicu i da milicajci budu patrijarsi. To sigurno srpski narod neće dozvoliti. On zna, a to je i rekao blaženi pomena patrijarh Irinej da je Daka Davidović najveći ktitor Srpske pravoslavne crkve od Kralja Milutina do danas. To njega boli, tu se on češe i zato on udara po nama iz svih oruđa. Mi ne brinemo, mi znamo da smo pobijedili. Može da angažuje svu armadu od Vladivostoka do Los Anđelesa ali Narodni pokret ne može zaustaviti”, poručio je Davidović.

  “Narodni pokret” predao je Opštinskoj izbornoj komisiji listu za predstojeće izbore koji će se u Nikšiću održati 14. marta.

  8
  25
  1. Ivi komentariše

   A Djavo mu ga je pojeo. Bez eto što naklapa u glupom pokušaju da spusti DF. A rekao Milanu prije bi sa Milom nego sa DFom. E jadno….

   25
   7
   1. Helm komentariše

    [email protected] Gospodin Milan Knežević je izjavio da su to riječi koje je gospodin Miodrag Daka Davidović izjavio u ljutnji i nije lijepo da izjavu izvlačite iz konteksta i spinujte javnost.

    Milan Knežević je odgovorio na izjavu Miodraga Dake Davidovića na konferenciji za medije da je uoči parlamentarnih izbora imao neprijatan susret sa liderima DF-a Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem u Trebinju, kada se pokazalo da postoje brojne razlike među njima, u prvom redu sastav koalicione liste i pitanje ko će biti poslanik u novom mandatu.

    – Htio sam da profesori, ugledni ljudi, budu prvi na listi, a ako izgubimo, da se povuku i mandate ustupe aktivnim političarima. Oni na to nijesu pristali, očito se plašeći da li će oni vratiti mandate – rekao je Davidović

    Da se prisjetimo reakcija na ranjavanje preduzetnika iz Nikšića Miodraga Daku Davidović, koja je stigla od opozicionog Demokratskog fronta (DF), u čijem saopštenju je ocijenjeno da se “atentatom koji je izvršen u Beogradu na vladiku Joanikija i Miodraga Daku Davidovića želi poslati poruka čitavom srpskom narodu”.

    DF je u političkom saopštenju ocijenio da se atentat nije slučajno desio uoči crkveno-narodnog sabora u Nikšiću (21. decembra) i neposredno nakon stavljanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti u proceduru Skupštine Crne Gore, a za koji tvrde da je uperen protiv Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

    Opoziciona Ujedinjena Crna Gora je ukazala da se protiv Davidovića u Crnoj Gori ne vodi ni jedan krivični postupak i da je Davidović osoba koja nikada nije krila svoj opozicioni stav “zbog čega je u nekoj vrsti egzila’ i čija je sigurnost u rodnom Nikšiću više puta bila ugrožena”.

    4
    13
    1. Helm komentariše

     Aleksandar Vučić nije uspeo da u Crnoj Gori instalira na vlast svoje marionete. Kao glavnog krivca za propast te namere označio je nikšićkog tajkuna Miodraga Daku Davidovića. Na Davidovića je izvršen atentat, Andrej Vučić (brat po materi Aleksandrov) mu je pretio da će biti „rasparčan i uništen”, a pripadnici BIA su organizovali niz akcija, kojima su vršili pritisak na njegove najbliže saradnike. Ipak, on je ostao pri stavu da narodu u Crnoj Gori „posle diktatora Đukanovića nije potreban diktator Vučić”. Nakon tog poraza, vladar Srbije koristi istu vrstu pritisaka da na mesto poglavara Srpske pravoslavne crkve postavi nekog od podobnih vladika. I u tom poslu upotrebljava BIA, a glavnu prepreku predstavlja Davidovićev prijatelj i saborac vladika Joanikije.

     Milica Grabež

     Crna Gora je dobila novu vladu. Prvi put posle tri decenije vladu je birao narod, a ne diktatori iz Podgorice ili Beograda. U njoj nema kadrova Mila Đukanovića i Aleksandra Vučića. Za obaranje Demokratske partije socijalista i sprečavanje filijale Srpske napredne stranke da preuzme vlast najzaslužniji su pokojni mitropolit Amfilohije, novi premijer Zdravko Krivokapić i finansijer i kreator pobednike političke strategije Miodrag Daka Davidović.

     Politički i poslovni partneri Đukanović i Vučić nisu uspeli da i na poslednjim izborima, krajem avgusta, primene stari, nekoliko puta oprobani scenario, po kome bi ulogu vodećih opozicionara igrali lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević.

     Dok su oni važili za vođe opozicije, vlast DPS-a je bila bezbedna i nedodirljiva. Vučić je uradio sve što je mogao da bi pomogao svom partneru Đukanoviću. Mandiću i Kneževiću dao je svu potrebnu političku, finansijsku, logističku i medijsku podršku. Ipak, nije bilo dovoljno.

     Mitropolit Amfilohije je, kao predvodnik litija, kojima je narod branio svetinje od spornog zakona DPS-a, nametnuo ideju da se stranački lideri povuku iz prvih redova, s poslaničke liste i da odustanu od ministarskih funkcija. Kad je shvatio šta se sprema, da ni Đukanovićeva stranka neće ostati na vlasti, niti će je naslediti njegove marionete, Vučić izvršio udar na trojicu nepodobnih faktora.

     Mitropolit Amfilohije je izložen prljavoj medijskoj kampanji, a vladika Joanikije i Daka Davidović pritiscima Vučićevih najbližih rođaka i saradnika, kao i pripadnika Bezbednosno-informativne agencije.

     Od Davidovića je zahtevano da odustane od politike i da se ne protivi dolasku Mandića i Kneževića na vlast. Kao specijalni izaslanik Aleksandra Vučića, na Davidovića je pritisak vršio Marko Parezanović, drugi čovek BIA. Kad pretnje i ucene nisu dale očekivane rezultate, Vučićev režim je prešao s reči na dela, odnosno na metke.

     Na Daku Davidovića je, sredinom decembra prošle godine, izvršen atentat u beogradskom hotelu „Crowne Plaza”. Dok je sedeo u restoranu, u društvu vladike Joanikija, s ulice, iz automobila je pucano na njega. Davidović je pogođen u levu ruku. Srpska policija do danas nije otkrila ko je i po čijem nalogu pucao.

     – Atentat je izvršen po nalogu Udbe. U tom hotelu se okupljaju svi ambasadori, a to veče je bio i Milorad Dodik. Zamislite kolika je morala da bude policijska podrška atentatorima kad su mogli da izvrše napad i pored izuzetno jakog obezbeđenja. Ali, sveti Vasilije je skrenuo metak, koji me pogodio u ruku. Ostao je samo biljeg u obliku krsta, da me podseća na to što se desilo. Vučić se nije ni osvrnuo na taj događaj. Policija nikad nije ni pokrenula istragu. Preko svojih veza i kanala saznao sam da je automobil iz koga je pucano kupljen u Kraljevu, pa preko Jarinja prebačen na Kosovo. Tamo je prepravljen, da se iz njega može pucati snajperom. Sa Kosova je dovežen u Beograd. Mene taj slučaj više ne zanima, otkrio sam ko stoji iza atentata. Podneli smo zahtev policiji da mom obezbeđenju izda dozvolu za nošenje oružja. Da li verujete da je srpska BIA, taj đavo, odbila zahtev? Nesrećni keramičar nam je zabranio da se branimo kad sledeći put budemo napadnuti – rekao je Davidović u intervjuu za jednu crnogorsku lokalnu televiziju.

     Postoji nekoliko teorija o motivima napada u „Crowne Plaza”. Dobro obavešteni izvori tvrde da meta nije bio Davidović, nego vladika Joanikije.

     Prema tim informacijama, plan je bio da se napad iskoristi kao povod za kontakt predstavnika BIA sa vladikom. Do toga je zaista došlo. Marko Parezanović je obavio nekoliko razgovora s Joanikijem, pokušavajući da ga uveri da će ubuduće BIA brinuti za njegovu bezbednost.

     Usput, izokola mu je sugerisao da podrži vlast u Srbiji i da se distancira od mitropolita Amfilohija. Joanikije je shvatio u kakvu igru ga uvlače i ko vuče konce, pa nije upao u klopku.

     Davidović je dugo i blisko sarađivao s Vučićem. I mesec dana posle atentata, nije štedeo pohvale na njegov račun: „Sveti Vasilije je vaskrsao i predsednika Vučića. Ono što sada govori i radi predsednik Vučić, to je na ponos srpstva”.

     Ipak, odnosi su se promenili. Davidović je ostao pri stavu da za Vučićeve pulene Mandića i Kneževića nema mesta u budućoj vladi, a najavio je i da će se na sledećim izborima kandidovati njegova stranka Narodni pokret, u kome se nalaze Zdravko Krivokapić i još 190 univerzitetskih profesora. Na taj „prst u oko”, braća Vučić su uzvratili direktnim pretnjama.

     Andrej Vučić je obećao Daki Davidoviću da će ga uništiti na sve načine. Aleksandar Vučić je još konkretnije opisao šta ga čeka.

     – Imao sam par susreta sa Aleksandrom Vučićm, ali naši odnosi su se pogoršali, danas nemamo ništa zajedničko. Taj mučenik je bio u zabludi kad je pretio da će Crna Gora propasti ako ga ne bude slušala. Rekao je da naša ekonomija, bez njegove podrške, ne može izdržati do aprila, da će bankrotirati Crna Gora, a da ću ja, tajkun, biti raparčan i da će mi biti oteto sve što imam. Sve što imam, sve što sam stekao za 30 godina u biznisu, poklonio sam Bogu i narodu. Naše preduzeće „Neksan” na računu ima 16,5 miliona evra. Taj novac će, od Božića, biti podeljen: 20 odsto za narodne kuhinje, 20 odsto deci sa hendikepom, 20 odsto deci bez roditelja, 20 odsto studentima i 20 odsto Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Videćemo da li će Aleksandar i Andrej Vučić pokloniti Srbiji ono što su uzeli – kaže Miodrag Daka Davidović.

     Vučić nije uspeo da u Crnoj Gori instalira svoju vlast, po modelu kakav primenjuje na severu Kosova i Metohije. Sad, na isti način, s istim resursima i saradnicima pokušava da osvoji Srpsku pravoslavnu crkvu.

     Pripreme za izbor novog patrijarha vode se na dva fronta. Za subverzivne delatnosti u vrhu SPC zaduženi su Nikola Selaković, vladika Stefan Šarić i Dejan Nakić, sin pokojnog patrijarha Irineja. Nestašni vladika Stefan je umešan u nekoliko korupcionaških i kriminalnih afera, među kojima je i ona u kojoj je osumnjičen da je angažovao dvojicu policajaca da kidnapuju studenta teologije, koji mu je preoteo devojku.

     Nakić je čuvar trezora SPC-a. Gde je novac, tu je on. Zvanično, Nakić je direktor Proizvodnog zavoda SPC, ali u Patrijaršiji tvrde da je ta firma, čiji osnivač je Sinod, posluje kao njegovo privatno preduzeće.

     Prilikom jednog putovanja u Rusiju, Nakić je na aerodromu Šeremetjevo zaustavljen kad mu je u torbi pronađeno milion evra. Taj novac je, navodno, nosio da isplati ruske umetnike, koji su radili na Hramu Svetog Save. Afera je zataškana.

     Ta trojka – Selaković, vladika Stefan i Nakić – već su uspeli da izvedu prvu prevaru u okviru priprema za izbor patrijarha. Na njihov zahtev, Sinod, kome je istekao mandat, mitropolitu Hrizostomu je oduzeo upravljanje Arhiepiskopijom beogradsko-karlovačkom.

     Izbor novog patrijarha se vrši tako što članovi Svetog Sabora SPC biraju trojicu kandidata, posle čega žreb odlučuje ko će sesti u tron Svetog Save. Vučićev cilj je da sva tri kandidata budu politički podobni. S tom namerom, protežira vladiku bačkog Irineja Bulovića, mitropolita zagrebačko-ljubljanskog Porfirija Perića i episkopa šumadijskog Jovana Mladenovića. Kao rezervno rešenje, interesima Vučića poslužio bi i episkop braničevski Ignjatije Midić.

     Za Srpsku pravoslavnu crkvu bi bilo najbolje ono što je najgore za Aleksandra Vučića, da za patrijarha bude izabran vladika budimljansko-nikšićki Joanikije. Pored toga što je učenik i naslednik pokojnog mitropolita Amfilohija, Joanikije se dokazao kao beskompromisni zaštitnik srpskih crkvenih, državnih i nacionalnih interesa. Uz njega, za vlast SNS-a bilo bi neprihvatljivo i da bude izabran vladika Grigorije.

     Kako bi sabotirao Joanikija i Grigorija, da uopšte uđu u finalni izborni krug, Vučić je angažovao BIA, u kojoj je nezvanično formirano odeljenje koje se bavi ucenjivanjem vladika.

     Iz arhive se izvlače kompromitujući materijali, koji se prvo nude na uvid episkopima. Ko odbije saradnju, moći će da te sadržaje gleda u medijima pod kontrolom režima.

     Od uspeha te akcije zavisi i termin održavanja izbora. Ako ucenama i pretnjama obezbedi većinu, Vučić će preko Selakovića i Nakića uspeti da zakaže Sabor odmah posle Božića. Ako naiđe na otpor episkopa, izbori će, verovatno biti odloženi do maja, sa izgovorom da tako mora da bude zbog epidemioloških mera. Pošto namerava da do maja potpiše sporazum o dobrosusedskim odnosima s Kosovom, čime bi se Srbija odrekla svoje južne pokrajine, Vučiću odgovara i to da SPC do tada uopšte ne izabere patrijarha.

     Vučićevi planovi su propali u Crnoj Gori. Nije uspeo da ih sprovede ni uz pomoć pretnji, pritisaka i metaka. Sad je na vladikama Srpske pravoslavne crkve da mu se odupru i pomognu u oslobađanju Srbije od njegove diktature.

     https://magazin-tabloid.com/casopis/index.php

     51
     13
   2. Pera kojot komentariše

    I Milan izmrškao svetog Amfilohija ,pa čija je bruka veća?

    1
    2
 8. Joko komentariše

  Ti sam da pobijedis DPS….. jadan ima li ko da ti od ukucana kaze da popijes neku tabletu za smirenje
  Potpuno si posasavio

  21
  6
 9. Toso komentariše

  Sram te bilo Davidovicu….. prvo te je Vucic spasio od kriminalaca sto su htjeli da te istamburaju
  A prema Momiru Bulatovic si ispao prava dzukela…. dzaba dajes donacije za. crkvu…. vratice ti se kat-tad
  Bitango sramotna

  31
  7
 10. Ognjen komentariše

  Ti da vrijedjas predsjednika Vucica- bleso jedna blesava kriminalna

  25
  161
 11. Level komentariše

  Ovaj sjutra da radi na razvijanju i normalizaciji odnosa sa Srbijom? Sa ovakvim uvredama i problematičnim mentalnim stanjem? Ovoga mogu podržati samo anti-srbi i niko drugi!

  25
  8
 12. Helm komentariše

  Da li narod shvata da na nikšićkim izborima bira između Miodraga Dake Davidovića najvećeg ktitora SPC, koga je patrijarh srpski Irinej odlikovao ordenom Svetog Save prvog stepena , a mitropolit crnogorsko-primorski ordenom kralja Milutina i poznat kao neko ko je finansirao opoziciju i DF-a i opozicione proteste i sa druge strane birate Aleksandra Vučića prijatelja i poslovnog saradnika Mila Đukanovića?!

  Na izborima birate i između prve demokratske Vlade i onih koji posle lokalnih izbora u Nikšiću najavljuju njeno rušenje i raspisivanje prevremenih parlamentarnih izbora, a to su koalicija “Za budućnost Nikšića” koju podržava Aleksandar Vučić i njegovi režimski mediji u Srbiji i koalicija okupljena oko DPS-a.

  Gospodin Davidović osnivanjem Narodnog pokreta ne ide na ruku trio fantastiku: Milu Đukanoviću, Aleksandru Vučiću i DF-u.

  12
  14
  1. Pera kojot komentariše

   Vrlo sumnjiv čovjek kojem ipak ni metak ni korona ne mogase ništa… imao je i podršku Amfilohija sve su prilike. Dako on sredi Šizoja ako sveti otac nije stigao. A svi onima kojima je Bg gkavni grad i ne zaslužuju bolje od Koljenice i ekipe. I onoh preraslog jazavca štonse sepuri sa onim mudrim pogledom…ako si pravi bas zadrti srbin i vjernik trazi mjesto i kod Dake bolje nego kod Šizoja,ostali Srbi i Crnogorci kojima je CG njihiva zemlja Demokrate. Ura za sve ine kojima je crkva manje bitna odrednica,manjine i pošteno gradjanstvo. Df=sns

   173
   7
  2. Dragan komentariše

   Da ponovim i malo dopunim moj komentar: Samo se vi informišite sa RTCG i Đilasovih televizija i radite svoj posao. Pitam se samo kako se Daka obogati pod diktatorom Đukanovićem. Ili ovaj nije diktator ili se ovaj nije obogatio, treća opcija je jasna valjda i Crnogorcima. Indulgencija ne postoji u pravoslavlju.

   14
   98
   1. LipaLipa komentariše

    … Dragane Vuckov fane, … prepricavas Vuckove, misli, namjere,… mi nista ne znamo, no ti znas, namazanko, … Djilas Vuckov, omiljeni “opozicionar” … igra, demoktrate i repulikanci (amerika, zemlja, prokleta), … lice i nalicje iste, pare, kupljene, … Doaki pare dolse,nije bitno kako (karma, nagrada), … bitno kako ih koristi, … Daka ih ispravno (lini nivo, ponistava negativnu karmu) koristi, ,,, daje narodu(gradi crke, manastiri, fabrike i sl) donacije i sl, … “kako doslo tako i otislo” a ne uvijek malo, ocu jos, alavci, … kao milo Vucko, Dodik, Rama i drugi, samo ovi medjasi, … moslim da osjeca dug prema rodnom gradu, … podrska za Daku, zelim mu zdravlje, usojeh, srecu svaku, … aj’ zdravo, …

    32
    7
    1. Dragan komentariše

     Kako tebe ne strefi ta karma ili nagrada pa se ti lepo ne obogati, kod vas bar postoji indulgencija pa bi mirno mogao u raj.

     1. LipaLipa komentariše

      … svako “svoju” karmu(nagradu), namazanko, …svi imamo svoj put … na putu da izadjem iz “moda” karme. … jako, jako blizu, ma dlaka vali, … tvoja karma(nagrada) poltronizm, … treba da naucic kako ga ocistiti, … ne boj se, uspjeces,… makar u drugom zivotu, dugo do vijeka, … no pozuri, pokaj se, vrijeme “zetve”, … mnogi ce biti “ponavljaci” to nikad bilo pozeljno, … aj zdravo, …

 13. Sd boka komentariše

  Podrska za predsjednika Vucica i DF. Nema povlacenja. Nema predaje

  12
  45
  1. Pera kojot komentariše

   Moj predsednik nije niti ce kada biti. sretenje je praznik drzave Srbije ,nikada ne moze biti praznik CG.tu je ta tanka linija koja pocinje da nas razdvaja.predsjednik CG je u Podgorici i tu ce biti zauvijek. Neka nas crkva duhovno jedini,dio kulture i sporta i to je to. Sve ostalo je sluganstvo!!! Df=Sns

   85
   15
   1. LipaLipa komentariše

    … Pero izbaci to Kojot, lesinar, … imas moju podrsku za mnoge stavove, … no zaboravljas najmanje dvije bitne stvari, … ko ne zna ko je odkoga je, … nema proslost, korjene(tikva bez korjena), … on ne zasluzuje buducnost, jer svi smo dio, iskra, duha, boga Jednog, ,,, ovo parce zemlje (od boga naseg, polzovano), … funkcionalno vredi mnogo vise, … u sklopu onog sto neki zovu sbski/ruski, svijet, … naravno, autonomija svakom, ,,, sto za autonomiju, autonomno, sto za zajednicu, zajednicki, … ili ce mo biti koristeni kao rabovi, robovi, ma oduvani, … resursi nasi, plackani, kao sto se i pljackaju, … zivi i pusti druge da zive, … aj’ zdravo, …

    3
    4
  2. Orban komentariše

   Takvu glavu imas Davidovicu da bi se posrao onako sa merakom mislim prolivom

   9
   5
 14. LOLO komentariše

  Glasati samo ZBNK a Daka neka se bavi biznisom za to je stvoren. Ovo što je uradio u NK ide na ruku Drpsa, sram ga bilo. Jako sumnjiv tip.

  11
  7
 15. Helm komentariše

  Piše zamenik glavnog urednika Magazina Tabloid Predrag Popović, bivši urednik u Dnevnom telegrafu, Nacionalu i Pravdi, nekada blizak Vučićev saradnik i prijatelj.

  Predrag Popović

  Sa istančanim osećajem za politikantske intrige, Vučić je reagovao čim je Crna Gora, pre 25 godina, pokrenula kampanju u kojoj se predstavljala kao “ekološka država”. Odmah je optužio Mila Đukanovića da priprema razdvajanje “dva oka u glavi”.

  Đukanovića je etiketirao kao najvećeg mafijaša na Balkanu, švercera duvana i narkotika. Pred crnogorski referendum o otcepljenju od Srbije, Tomislav Nikolić je pretio da, ako do toga dođe, kod Brodareva treba da se podigne svoj “kineski zid” i da svim Crnogorcima zabrani školovanje, lečenje i poslovanje u Srbiji. Vučiću se taj predlog sviđao sve dok, 2009, u pariskom hotelu Ric nije sa Đukanovićem napravio politički i poslovni pakt. Taj sporazum traje i danas, bez obzira na pad Demokratske partije socijalista s vlasti.

  – Srbija se meša u unutrašnje stvari Crne Gore – rekao je nedavno Đukanović.

  Vučić je to javno demantova, a tajno je svom partneru Đukanoviću poslao dokaze za tu optužbu. Crnogorska policija je krajem januara na graničnom prelazu Ranče uhapsila trojicu članova Srpske napredne stranke, među kojima i Nemanju Stajića, šefa beogradskog Sekretarijata za legalizaciju građevinskih objekata.

  Kod Stajića, najbližeg saradnika Gorana Vesića, i njegovih ortaka pronađeno je 11 državnih zastava Srbije, nekoliko lap topova i 26.500 evra. Do hapšenja je došlo posle dojave iz Beograda. Vučić je svoje stranačke kolege opremio novcem i zastavama, poslao ih u Crnu Goru, a onda javio svojim saradnicima s one strane zida gde da ih ulove. Eto dokaza da se srpska vlast meša u unutrašnja politička pitanja u Crnoj Gori.

  Za devet godina vlasti u Srbiji, Vučić nijednom nije otišao u zvaničnu posetu Crnoj Gori. Posle pada DPS-a, ne dozvoljava ni premijerki Ani Brnabić da prihvati poziv kolege Zdravka Krivokapića. Vučić kaže da to nije moguće jer Brnabićku na aerodromu ne bi dočekao srpski ambasador, koga je bivša vlast proterala iz Podgorice.

  Još jasniju poruku novom crnogorskom režimu, Vučić je poslao napadom na Midraga Daku Davidovića. Nikšićki biznismen i politički i finansijski sponzor Krivokapićeve opcije najavio je formiranje Narodnog pokreta, političke organizacije koja će uzeti glasače Demokratstkog fronta i na marginu gurnuti Andriju Mandića i Milana Kneževića, Vučićeve marionete, koje u Crnoj Gori glume Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića, šefove kosovske tzv. Srpske liste.

  Dok su Mandić i Knežević imali ulogu lidera opozicije, Đukanovićeva vlast je bila bezbedna. Pod pokroviteljstvom američkih i nemačkih diplomata, a uz blagoslov mitropolita Amfilohija i episkopa Joanikija, Daka Davidović je u presudnoj meri uticao na sputavanje Vučićevih favorita. Ako istraje u tom procesu, politička scena u Crnoj Gori trajno će se promeniti, bez mogućnosti povratka Đukanovića i njegovih lažnih opozicionara. Da se to ne bi desilo, u pomoć im je pritekao Aleksandar Vučić.

  Do prošle godine, Davidović je u Srbiji predstavljan kao uspešni biznismen, dobrotvor Srpske pravoslavne crkve, Srbin s dna kace. Preko noći, čim je zasmetao Vučiću, postao je švercer cigareta i oružja, koji iz senke povlači sve konce, vedri i oblači.

  Naprednjački mediji pokrenuli su kampanju kojom Davidovića prikazuju kao zaštitnika Đukanovića i “političko-bezbednosno-kriminalne strukture unutar DPS-a”. Naravno, to nije dovoljno, pa nepodobnog političkog konkurenta Vučićevi mediji prikazuju i kao “vladara iz senke”, koji se angažovao “u pravcu sticanja presudnog uticaja na političke prilike u Crnoj Gori, Republici Srpskoj, pa i u Srbiji”.

  Naprednjačka mašinerija za satanizaciju protivnika štancuje tekstove u kojima objavljuje “operativne podatke” da Davidović “nije nikakav filantrop i borac za slobodu i demokratiju”, već se politikom bavi “samo da bi zaštitio sopstveni biznis, tj. legane i nelegalne poslovne aktivnosti”.

  Napadom na Davidovića, Vučić pokušava da spreči promene na političkoj sceni Crne Gore. Slabljenjem Đukanovića i, s druge strane, lidera Demokratskog fronta, slabi i Vučićev uticaj.

  Takav proces pokrenuo je, pre četiri godine, Oliver Ivanović na severu Kosova i Metohije. Suprotstavljanje tzv. Srpskoj listi, filijali SNS-a, zaustavljeno je sa šest metaka u Ivanovićevim leđima. Na Daku Davidovića je ispaljen samo jedan, u decembru 2019, dok je u beogradskom hotelu Hajat sedeo s vladikom budimljansko-nikšićkim Joanikijem.

  – Ne zaboravite, Davidović i Joanikije tada su bili u društvu sa Perom Simićem, savetnikom Milorada Dodika – istakao je nedavno Aleksandar Vučić.

  Naglašavanjem veze između Davidovića i Dodika, Vučić namerava da u istu korpu stavi sva jaja koja želi da razbije. Kao Davidović u Crnoj Gori, tako mu Dodik smeta za izvršenje obaveze da uništi Republiku Srpsku. U tom poslu nije mu dovoljno da ih kriminalizuje. Javnost u Srbiji nije mnogo zainteresovana za sumnjive crnogorske biznismene. Uostalom, čak i da je tačno sve što objavljuju naprednjački bilteni, u percepciji prosečnog Srbina Davidović je čist kao planinski potok u odnosu na Đukanovića.
  https://www.magazin-tabloid.com/casopis/index.php?id=06&br=486&cl=10

  5
  7
 16. Marselo komentariše

  Šta radi softver za glasanje jado moj 😂 Džaba plaćaš ove robove da komentarišu i lažu Daka, cenzusa prelaziti nećeš! Jer si nebitan građanima Nikšića! I gledaćeš zajedno sa njima kako srpska omladina iz DF-a i Za budućnost Nikšića slavi pobjedu nakon zatvaranja birališta.

  5
  1
 17. Vukan komentariše

  Najveci ktitor posle kralja Milutina…da li da se smejes ili da places?Kako si ti druze stekao bogastvo i kada?Jesu li ti bili bogati otac i deda pa si ti umnozio to bogastvo ili si svercom i kriminalim preko noci zgrnuo milione?Za koga dizes te crkve?Da se pokazes pred Bogom ili da te vide ljudi?Vucic kakav je takav je vodi zemlju od 7 mil ljudi i to ka boljem, mozda to ide polako ali Srbija staje na noge.Kojoj si ti drzavi bio vodja?Ko od lidera Sveta zna da ti postojis?Hoces li sa Putinom da ispijas mozda caj ili sa kineskim predsednikom?Neces, ali neces nikada.Srbija je najveca sila na Balkanu, vojno i ekonomski.Polako ali sigurno gusimo ove vase mafijoze, a i vi cete doci na red, samo polako.Sotona je novcem i bogastvom kupio duse ljudi, deluje li ti to poznato?Zivela Srbija i sva njena deca.Vi ste deca komunista, do juce ste se krstili na petokraku a danas novcem zelite da kupite carstvo nebesko.Nece moci gosin krimos.

 18. tako stoje stvari komentariše

  Milo, Daka, Krivi, ambasade, Tači, Haradinaj, Izetbegović…svi ugroženi od Vučića, kolektivno zapomaganje 🙂

  Ako im šesta flota, ne pomogne, obrali su …. 🙂

  1. LipaLipa komentariše

   … Stvari … ma brat si “rodjeni” istine, “jadnice” siromasne, … koliko vidim nije “ugrozen” Zdravko, Daka, … no Vucko, negov “obraz”, “postenje”, … skoro svi brane “lik” i “djelo” titinog “pionira” … lukavis, mora da si makar, virnuo u “vrecu” Vuckovu, … no tange and vrange, srecno, … aj’ zdavo, …

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.