Sramna izjava: Kurti najavio stvaranje velike Albanije, za ujedinjenje potrebno samo jedno (VIDEO)

0

Lider Pokreta Samoopredeljenje i kandidat za premijera Kosova Aljbin Kurti posjetio je danas Đirokastru u okviru predizborne kampanje ogranka svoje partije u Albaniji za parlamentarne izbore u toj zemlji, zakazane za 25. april.

Kako javlja specijalni dopisnik Kosovo Onlajn iz Albanije, Kurti je u Đirokastri, odakle je jedan od tri poslanička kandidata Samoopredeljenja, na pitanje novinara govorio i mogućnosti ujedinjenja tzv. Kosova i Albanije.

– Imamo prepreke. Ustav (tzv.) Kosova, Član 1 tačka 3 i Član 1 tačka 1 nisu u skladu, ali uz političku volju moramo donijeti zakon o referendumu kako bi (lažna država) Kosovo i Albanija mogli da se ujedine u jedinstvenu državu, poručio je Kurti.

Kurti je dodao da je ponosan što je posjetio Điroksatru, gdje je, kako je istakao, 4. decembra 1912. godine podignuta slobodarska zastava nezavisne Albanije, samo sedam dana nakon što je to u Valoni učinio Ismailj Ćemalji, nakon ostvarene nezavisnosti od Turske.

Danas sam ovde zajedno sa Krešnikom Merdžanijem koji kandidat poslanika Samoopredeljenje za region Đirokastra za izbore 25 aprila, poručio je Kurti.

On je dodao i da Samoopredeljenje za parlamentarne izbore u Albaniji ima tri nezavisna kandidata i naglasio da je Albaniji potreban razvoj koji donosi zapošljavanje i pravdu koja ne dozvoljava korupciju.

Kurti je takođe podsjetio da je tokom jučerašnjeg dana u Tirani imao razgovore sa predsjednikom Albanije Iljirom Metom, premijerom Edijem Ramom i liderom opozicione Demokratske stranke Ljuzljimom Bašom.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.