Spriječeno sedam ubistava “škaljaraca” i “kavčana”: Belivuku spremali ubistvo u Tivtu, Vukotića htjeli da smaknu snajperom

1

Kotorski klanovi nakon šest godina ubistava i zločina po regionu i Evropi vratili se kući, na meti i njihove vođe koje su na slobodi.

Zaraćeni kotorski klanovi “škaljarci” i “kavčani”, nakon šest godina brutalnih ubistava i zločina po regionu i Evropi, vratili su se u mjesto prebivališta – Crnu Goru, gdje su planirali nove likvidacije!

Podsjetimo, poslednjih nekoliko godina Srbija je zabranila ulazak članovima ovih klanova i ljudima bliskim njima.

– Pošto im je i u Crnoj Gori postao rizičan boravak, mafijaška ubistva proširila su se na mnoge evropske zemlje u kojima su se nalazili ili krili. Međutim, nakon izlaska na slobodu navodnog vođe “škaljaraca” Jovana Vukotića i “kavčana” Slobodana Kašćelana, i njihovog povratka u Crnu Goru, situacija u ovoj zemlji je opet veoma zategnuta. Obje strane se gledaju preko nišana, čeka se greška druge strane. Mnogo je krvi palo, i dalje se svete jedni drugima – kaže izvor Kurira.

Do istrebljenja

Crnogorska policija je od početka godine uspela da spriječi čak sedam likvidacija visokopozicioniranih pripadnika oba klana, među kojima su i same vođe! Poslednje tri likvidacije policija je uspjela da spriječi prošle nedjelje u Podgorici, kada je uhapsila kriminalnu grupu koja je na nišanu imala Milića Minju Šakovića, visokopozicioniranog pripadnika škaljarskog klana, a istragom je utvrđeno da su na meti iste grupe bili i Jovan Vukotić, navodni vođa škaljarskog klana, kao i njegov telohranitelj Marko Martinović.

– Uhapšeni su kupili stan u blizini Šakovića, gde su motrili na njega, a glumili su i da su građevinski radnici. Istragom je utvrđeno da su vrebali i motrili i na kuće Vukotića i Martinovića. Tada je otkriveno i da su imali nekoliko štek stanova, oružje, vozila, kombi, kao i snajper – rekao je tada izvor Vijesti.

Policija je imala pune ruke posla i 22. januara, kada je uspjela da spriječi četri likvidacije u tri različita grada u Crnoj Gori.

Sačekuše

– Istražitelji su uspjeli da spriječe čak četiri likvidacije u tri grada – na aerodromu u Tivtu spriječena je likvidacija sada već uhapšenih Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i njegove desne ruke Marka Miljkovića, koji su bili u posjeti Radoju Zviceru, navodnom vođi kavačkog klana, dok je druga spriječena u Budvi, gdje su Kraljevčani Lazar I. i S. S. htjeli da smaknu Marka Ljubišu Kana, visokopozicioniranog člana škaljarskog klana – objašnjava izvor i dodaje:

– Istog dana smrt je izbjegao i Slobodan Kašćelan, navodni vođa kavačkog klana, koji je tog dana trebalo da ide na suđenje u Viši sud u Podgorici. Zaraćeni klanovi će, po svemu sudeći, ići do istrebljenja.

– Pošto ljuti protivnici od 2015. vode računa ko se od članova klana nalazi u kom delu Evrope ili svijeta, prošla godina je bila veoma turbulentna, a škaljarski klan je maltene ostao obezglavljen nakon ubistva Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u januaru u Atini, kao i ubistva Damira Hadžića i Alana Kožara u julu na Krfu – kaže izvor i dodaje:

Stradalo 50 ljudi

– Krajem godine, dolaskom Zvicera u Kotor nakon ranjavanja u maju 2020. u Kijevu, svi visokopozicionirani članovi klanova bili su u Crnoj Gori – Vukotić je izašao iz spuškog zatvora, kao i Kašćelan, tako da su se orijentisali da na njihovoj teritoriji ispunjavaju svoj plan. Nekada jedinstven i složni kotorski klan, podsjetimo, raspao se na škaljarski i kavački klan 2014. zbog nestanka 200 kilograma kokaina iz jednog stana u Valensiji. Ovaj rat odnio je više od 50 života.

(Kurir)

1 Comment
  1. Luka komentariše

    Oci povadili dabogda

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.