Spremni za vakcinaciju: Komanski most bez korone

0

Zdravstveno stanje korisnika Zavoda Komanski most je stabilno i svi koji su bili pozitivni su oporavljeni, osim jedne štićenice koja je preminula na Intenzivnom odjeljenju KCCG, saopštio je direktor Vaselj Dušaj. Istakao je da više nemaju ni jednog zaraženog štičenika i da su spremni za vakcinaciju.

„Svi koji su bili pozitivni sada imaju negativan PCR test i zdravi su. Na žalost, korisnica koja je bila na Intenzivnoj njezi na KCCG, preminula je 11. februara“, kazao je u Jutarnjem programu Dušaj.

On je istakao da je trenutno samo jedan zaposleni zaražen, a da su svi ostali izliječeni i vratili su se radnim obavezama.

Dušaj je podsjetio da su svi štićenici koji su bili inficirani Kovidom 19 bili sa lakšom kliničkom slikom i bili su zbrinuti u posebni objekat.

„Medicinski tim i svi zaposleni su sa velikom odgovornošću brinuli o njima. Vršena su redovna testiranja i ostale dijagnostičke analize“, kazao je on.

Kazao je da ima obećanja da su zaposleni i štićenici Komanskog mosta biti među prvima koji će biti vakcinisani.

„Do jučerašnjeg dana pribavili smo 90% saglasnosti staratelja štićenika Zavoda koji bi trebalo da budu vakcinisani. Mi smo spremni da se počne sa takvom akcijom“, kazao je on, prenosi RTCG.

Istakao je da je higijena u ustanovi na visokom nivou i da se postupa u skladu sa preporučenim mjerama.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.