Spreman novi spisak nepoželjnih: Srbija udarila na crnogorsku mafiju!

Spreman novi spisak nepoželjnih: Srbija udarila na crnogorsku mafiju!

Bezbjednosne službe Srbije dopunile su spisak nepoželjnih lica kojima je zabranjen ulazak u tu zemlju, saznaje Borba.

Spisak nepoželjnih pripadnika kriminalnih struktura proslijeđen je svim graničnim policijama, a na njemu se, prema našim saznanjima, nalazi preko 200 kriminalaca iz Crne Gore i osoba koje su povezane sa njima.

“Biće zabranjen ulazak u Srbiju svima onima za koje se smatra da mogu ugroziti bezbjednost države. Spremni su novi spiskovi, poslednji je dopunjen prošle nedjelje, kaže naš sagovornik.

On navodi da MUP Srbije intenzivno prati situaciju na terenu i dešavanja u Crnoj Gori.

“Preduzimamo sve mjere na terenu kako se ne bi dozvolilo da na teritoriji Srbije dođe do izvršenja teških krivičnih djela. Nastavićemo sa snažnim represivnim akcijama kojima ćemo poslati jasnu poruku da takva lica nijesu dobrodošla na teritoriju Srbije. Te mjere su već dale konkretne rezultate, crnogorsku mafiju smo protjerali”, ponovio je naš sagovornik iz MUP-a Srbije.

Na spisku lica kojima neće biti omogućen ulazak u Srbiju su Slobodan Kašćelan, Radoje Zvicer, Vladan Vučković, Jovan Vukotić, Igor Božović, Dragan Knežević, Predrag Knežević, Milan Vujotić, Damir Meljović… Svi oni su pripadnici “škaljarskog” i “kavačkog” klana, koji već nekoliko godina vode krvavi rat oko nestanka preko 200 kilograma kokaina.

MUP Srbije kao nepoželjne označio je i Jova Đurovića, brata pokojnog Luke Đurovića, kao i Alana Kožara, koji se dovodio u vezu sa ubistvom policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića.

Kao jedan od onih koji će, ukoliko krene za Srbiju, biti vraćen sa granice je i Vuk Vulević, koji je sumnjičen da ima veze sa ubistvom Duška Jovanovića, vlasnika DAN-a, ali to nikada nije dokazano.

Na spisku policije u Srbiji našlo se i ime Ivana Delića, koji je dovođen u vezu sa ubistvom Pavla Bulatovića, ministra vojnog, 2000. godine u Beogradu.

Takođe, zabrana je stavljena i Željku Bojaniću, nekadašnjem prvom saradniku Dragana Dudića Frica, koji se nalazi u bjekstvu, a koji se u Sloveniji potražuje zbog šverca narkotika.

Related posts

1 Comment

 1. Dusan

  a Milo Djukanovic, Aco Djukanovic, osyali iz prve familije, Dusko Markovic – ti su ti najveci kriminalci.

  zatim svi ovi sto su glasali za otimanje crkava, pa onaj Kusovac sa Cetinja i svi ostali srbomrsci da ih ne nabrajam.

  22
  6
  Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *