SPO izvršio pretres prostorija Bemaksa i Master inženjeringa, advokat tvrdi da se ne zna ko je izdao nalog

0

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) juče su u prostorijama kompanija Bemaks i Master inženjering tražili dokumentaciju o njihovom poslovanju sa beogradskim arhitektom Aleksandrom Petrovićem, saopštio je „Vijestima“ advokat Zoran Piperović.

On je rekao da je ostala velika dilema ko i po čijem nalogu to radi, nakon, kako tvrdi, nemuštog objašnjenja policajaca sa mjesta događaja.

Piperović je rekao da je o akciji policije obaviješten dok je bio na službenom putu van Podgorice, i da je pomislio da je riječ o finansijskoj istrazi koja se vodi protiv Zorana Lazovića i Aleksandra Mijajlovića.

Zbog toga je zamolio kolegu da ode na lice mjesta, kojem su, tvrdi, pripadnici SPO-a najprije rekli da dokumentaciju izuzimaju po usmenom nalogu tužioca Miloša Šoškića.

Objasnio je da je pozvao specijalnog tužioca i da mu je on rekao da to ne čine po njegovom nalogu, nakon čega su kaže i policajci promijenili mišljenje.

“Znao sam da je to zakonski neizvodljivo i zvao sam tužioca Šoškića i pitao da li je on dao usmeni nalog da se to radi… Moram naglasiti da ništa nije sporno, sva dokumentacija je data i uredna je… Znači, sad je neko treće lice uključeno”, rekao je Piperović.

Prema nezvaničnim informacijama, arhitekta je saslušan i zbog takozvane “ničije kuće” sagrađene u elitnom dijelu Podgorice, za koju je dio javnosti tvrdio da pripada bivšem, višegodišnjem čelniku Crne Gore i Demokratske partije socijalista Milu Đukanoviću, što je on negirao.

Prvi je to objavio sada pritvoreni biznismen Duško Knežević, rekavši 2019. godine da se taj objekat samo formalno vodi na Đukanovićevog prijatelja Vladana Ivanovića.

Vijesti su još u februaru 2014. godine objavile da je tadašnji gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša donio odluku o ustupanju 1.579 kvadrata gradskog građevinskog zemljišta pored vila “Gorica” Ivanoviću, kao i da bi u kuću trebalo da se useli Đukanović.

“Tu je neko pobrkao nešto i ostalo je nejasno ko je treće lice, kada traže dokumentaciju Bemaksa i Master inženjeringa”, kazao je Piperović, pojašnjavajući da je ona koja se tiče finansijske istrage već uredno predata…

On je dodao da je Vlado Ivanović saopštio na saslušanju da posluje sa Petrovićem: “Kao što je i Petrović kazao ko su mu najveći klijenti u Crnoj Gori. Među njima nema Bemaksa”, rekao je advokat.

Kazao da niko nema ništa protiv akcija SPO-a, ali da insistira na poštovanju procedura:

“Ovdje procedura nije ispoštovana, čak je i zakulisna. Na to imamo primjedbe. Sve ostalo je u redu, ali samo kada se radi u zakonitoj proceduri. Ništa više, ništa manje”.

Vijesti su nedavno objavile da su ulica i prilaz parkingu u neposrednoj blizini kuće pored vile “Gorica”, blokirane ogradom, iako se nalazi na parceli koja je u vlasništvu Glavnog grada.

“Ovdje procedura nije ispoštovana, čak je i zakulisna. Na to imamo primjedbe. Sve ostalo je u redu, ali samo kada se radi u zakonitoj proceduri. Ništa više, ništa manje”

Prema Detaljnom urbanističkom planu “Nova varoš 2”, ta ulica i parking predstavljaju javnu površinu, a ulica treba da se nastavlja dalje i od te kuće ide lijevo i povezuje još desetak urbanističkih parcela.

Ograda je postavljena tačno kod početka parcele na kojoj se nalazi “ničija kuća”, čime je onemogućeno korišćenje javne saobraćajnice i prilaz javnom parkingu.

Iz Glavnog grada “Vijestima” nije odgovoreno ko je ogradio javno zemljište i da li je i šta preduzimano da se ukloni rampa.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.