Spisak za likvidaciju: Za glavu brata Luke Đurovića 20.000 evra

0

Kontrola optužnice protiv grupe koja je okrivljena za planiranje ubistva Baranina Jovana Đurovića i boksera Nikole Sjekloće juče je odgođena za 10. april jer nije došao advokat Miroslav Adžić, kojem nijesu dostavljeni spisi predmeta, piše Pobjeda.

Predsjednik Višeg suda, Boris Savić pojasnio je da je sud na zahtjev advokata Adžića kopirao spise predmeta o čemu je obaviješten dan pred kontrolu optužnice.

Na spisku optuženih koji su planirali likvidaciju Đurovića su Enzan Ciriković (26), Eldan Nurković (26) iz Bara, Đorđije Cicmil (25) iz Budve, Darko Milić (25) iz Bara kao i Almir Jahović i Adnan Osmanagić koji su u bjekstvu.

Prema navodima optužnice, Jahović je pokušao da aktivira eksplozivnu napravu koju je ispod motora koji koristi Jovan Đurović postavio optuženi Ciriković.

Ciriković je u istrazi priznao da je postavio bombu ispod motora Jovana Đurovića po nalogu Adnana Osmanagića. Optuženi Osmanagić je brat pokojnog Muše Osmanagića koji je prije likvidacije slovio za vođu kriminalne grupe koja je imala rivalski odnos sa grupom na čijem je čelu bio sada pokojni Luka Đurović.

Inspektori sumnjaju da je Osmanagić za glavu Đurovića ponudio 20 hiljada evra i “Audi A8”. Prema navodima optužnog akta, planirano je i ubistvo boksera iz Budve Nikole Sjekloće za koje je bilo predviđeno 50.000 evra.

Okrivljeni Cicmil je u avgustu i septembru 2018. u Baru i Budvi, s ciljem realizacije kriminalnog plana sa umišljajem podstrekavao druge na izvršenje krivičnog djela ubistvo. Stupio je u kontakt sa okrivljenima Cirikovićem, Milićem i Nurkovićem, te organizovao dva sastanka u Budvi na kojima je od njih tražio da za 50.000 eura ubiju Nikolu Sjekloću navodi se u optužnici.

Prema stavu Tužilaštva, svaki član kriminalne organizacije imao je unaprijed određeni zadatak i ulogu a djelovanje je planirano duže vrijeme. Ciriković je u istrazi ispričao da mu je u postavljanju bombe pomogao Jahović, aii da naprava nije aktivirana najvjerovatnije zbog tehničkih problema.

Eksplozivna naprava je pronađena je na raskrsnici Bulevara 24. novembra i Makedonske ulice kod “Tri kule” u Baru. Ciriković nije planirao samo ubistvo Đurovića već i likvidaciju Nikole Sjekloće iz Budve i još jedne osobe na teritoriji Budve. Inače, Đurović je brat Luke Đurovića koji je nastradao 2013. u saobraćajnoj nesreći, a bio je blizak klanu Luke Bojovića. Ubistvo Jovana Đurovića navodno je planirano kako bi grupa osvetila Baranina Mušu Osmanagića čija likvidacija nikad nije rasvijetljena.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.