Spinovanje i medijske podvale: Kina šalje pomoć Crnoj Gori, a mediji bliski režimu pišu da je riječ o NATO pomoći!

5

U pojedinim medijima danas se pojavila informacija kako pomoć za Crnu Goru stiže i od NATO i to preko Holandije. Riječ je o spinovanoj, da ne kažemo lažnoj informaciji, jer pomoć ne stiže od NATO-a, već iz Kine, koja nema veze sa tim vojnim savezom.

Naime, Vlada Holandije je ponudila da svojim teretnim avionom dopremi medicinsku pomoć Crnoj Gori iz Kine, kao doprinos u sprečavanju daljeg širenja koronavirusa.

Spinovana informacija u crnogorskim medijima

To stoji u dokumentu NATO u koji su „Vijesti“ imale uvid.

„Vlada Holandije će pružiti podršku Crnoj Gori u organizovanju da se avionom prebaci lična zaštitna oprema iz Kine u Crnu Goru, kao što je i zatraženo”, navodi se u situacionom izvještaju njenog Evroatlantskog centra za koordinaciju odgovora na katastrofe (EADRCC), u dijelu dokumenta koji se tiče bilateralnih ponuda koje su toku.

Vlada Crne Gore je prije nedjelju dana uputila zahtjev za pomoć u borbi protiv širenja koronavirusa EADRCC-u, koji je NATO-ov osnovni civilni mehanizam odgovora na vanredne situacije.

U molbi koja je upućena svim članicama NATO i njenim partnerskim zemaljama, a koja se nalazi na sajtu Alijanse, od svih njih se traži ako mogu da pomognu sa više od 5,6 miliona hirurških maski, oko pola miliona maski sa P2 i P3 filterima, oko 6,5 miliona rukavica, oko 250.000 naočara i vizira, preko 336.000 hirurških haljina i još 100.000 nepromočivih, kao i 50.000 nepromočivih kecelja, milion jednokratnih hirurških kapa i naglavaka…

Takođe se traži 320 respiratora, 20 bronhoskopa, 40 laringoskopa, 20 aspiratora, 50 EKG aparata, dva defibrilatora…

Međutim, prošlo je nedelju dana, al od pomoći i dalje nema od NATO-a.

5 Comments
 1. Kafanski filozof komentariše

  Beda, lazna fukarska!
  Jedino du slozni kad treba Milu obrisati i usisati vladajucu fotelju.

  17
  2
 2. Prle komentariše

  Vođa je stari kleptoman!

  12
  1
 3. Baja_California komentariše

  Sve koji imaju veze sa Srbijom precrtati, u ovom slucaju Kina…Zamislite samo i da se napise da je Nato nekome pomoga, posebno odje kod nas ???

  5
  2
 4. Prle komentariše

  Neće im NATO ni poslati pomoć, znaju oni da će to prodati drugome!

  11
  2
 5. Ljuta komentariše

  Lazovi.bjelosvjetski….. trazite toliko opreme sto jasno ukazuje da nemate ništa..5.6 miliona maski za 600hiljada gradjana…
  Nije NATO Crveni KRST nego vojna alijansa globalista

  5
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.