Spinom oko Dikića prikrivaju razbijanje „akademika“ Sinđelića

0

Kratko oko generala Bratislava Dikića (bez namere da predviđam ili prejudiciram, naprosto konstatacija onoga što sam danas lično čuo u sudnici, i što je rečeno u mikrofon)
Današnji spinovi u pojedinim medijima u vezi sa generalom Dikićem su siguran znak da smo vremensko-prostorno-činjeničnom analizom i pitanjima potpuno deklasirali „poštenog i zdravog akademika“ Sinđelića.
Mašina režima traži rešenja, hvata vazduh, zbog jučerašnjeg nabrajanja dokumentacije koja tek treba da se pribavi i javno saopšti. U takvoj situaciji, koristi se jedna, dosta česta, procesna situacija, promene branioca (koji su i prijatelji generala Dikića, i koji su ga po njegovim rečima branili pro bono (besplatno).
Danas je general Dikić, citiram, izjavio: „Meni nije bitna odbrana, meni je bitna istina na ovom sudu. Ja od samog starta, od kad sam ja iznosio svoju odbranu, ja sam samo potencirao da se sazna istina (…) Jednostavno, ja hoću da se ovo suđenje nastavi. Svi smo bolesni, jedva izdržavamo taj pritvor više.“
Dakle, pošto sam lično čuo ovo što piše, a verujem i svi koji su gledali suđenje danas, DIKIĆ JE JAVNO DEMANTOVAO onaj jutrošnji spin Vijesti o nekakvim priznanjima i tome slično.
Naime, on pred sudskim Većem danas potvrđuje da želi kontinuitet odbrane i utvrđivanja istine – odnosno on se izričito poziva na svoju odbranu koju je dao i za koju ponavlja da je istinita.
A u odbrani, koju je izneo 6. septembra (str. 10. transkripta) kaže se: „…glavni specijalni državni tužilac je tada, mislim, moram da kažem šta se se desilo, stavio ruke u džepove i stao i pogledao kroz prozor, citiram šta je rekao: ‘A NE MOŽEMO, SAŠA, TO TAKO. A KOME ĆU JA ONO ORUŽJE? NE MOGU GA STAVITI ONIM JADNICIMA, SPAKOVAĆEMO GA GENERALU, ON JE VOJNIK’„, kraj citata.
Podsećam vas da je su i tužilac Katnić i Čađenović ĆUTALI KAD JE DIKIĆ OVO IZNOSIO!
Prema tome, Dikić danas iznosi dve tvrdnje i dva zahteva:
Tvrdnja broj 1: Ostaje kod date odbrane koja je jedina istinita i tako će nastaviti.
Tvrdnja broj 2: Bolestan je i jedva izdržava pritvor.
Zahtev broj 1: Da se postavi branilac po službenoj, jer je sa svojim PRIJATELJIMA, prethodnim advokatima, koji su ga zastupali besplatno imao neke nesporazume.
Zahtev broj 2: Da se suđenja ne odlažu.
Ponavljam i konstatujem ono što smo svi čuli i videli, a činjenica da je pritvor postao mera ucene i pritiska, smo u ovom predmetu već imali više puta, posebno kod Mihaila. Zbog toga, ja NE ZNAM ŠTA ĆE SUTRA BITI, ali znam šta je danas rečeno.
piše: Miroje Jovanović, advokat u montiranom predmetu „državni udar“

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.