Spekulacije i kombinacije: Da li će glas odbornika Stevana Džakovića biti odlučujući za povratak DPS u Budvu?

3

Kriza u budvanskoj koalicionoj vlasti je ovih dana eskalirala otvorenim pozivom Crnogorske Demokratskoj partiji socijalista da im se pridruže u inicijativi za smjenu aktuelnog predsjednika Opštine Bata Carevića.

Da bi ova inicijativa uspjela – potrebno je obezbijediti 17 glasova u lokalnom parlamentu, a za sada je izvjesno 16 ( DPS +SD + Crnogorska ) te je nastao lov na budvanskog Draga Đurovića koji bi suprotno volji glasača iz 2016. pružio podršku političkom inžinjeringu prekrajanja rezultata.

Ovih dana se na društvenim mrežama pojavila fotografija nezavisnog odbornika Stevana Džakovića u šetnji sa nezvaničnim liderom Crnogorske i inicijatorom hajke na Bata Carevića – Draganom Purkom Ivančevićem, koji je jedan od odbornika te skoro nepostojeće partije na državnom nivou.

Fotografija koja kruži društvenim mrežama: Džaković i Ivančević u šetnji

Javnost treba podsjetiti da je odbornik Stevan Džaković, godinama unazad bio jedan od najžešćih kritičara DPS, i u više navrata javnosti razotkrivao brojne koruptivne radnje u vrijeme dok je Svetozar Marović bio alfa i omega u Budvi.

Njegov usamljeni glas, pa i vapaj za spas Budve je urodio plodom i vladavina DPS je, činilo se, okončana 2016. godine. Iako su postupci odbornika Džakovića često zbunjivali opozicionu javnost u gradu ispod Spasa, ipak je uvijek i do kraja ostajao dosljedan svom opozicionom angažmanu – ni po koju cijenu sa DPS.

U šetnji i Demokrate i Crnogorska: Bulatović i Krapović

Ono što je činilo dosadašnji politički rad Stevana Džakovića zanimljivim jeste njegovo zalaganje za reformu izbornog sistema i uvođenje otvorenih lista, kojima bi bilo omogućeno građanima da glasaju za ime a ne za partije. Možda tu treba napraviti i jedno poređenje.

Naime, na lokalnim izborima – građani su glasali za ime Bata Carevića koji je bio nosilac liste i kandidat za predsjednika Opštine. Ako se sada pristupi ovakvim izmjenama u parlamentu, od strane odbornika koje je birala partija i koji su po njegovom mišljenju nelegitimni – onda je to u potpunoj suprotnosti sa pričom koju plasira svo ovo vrijeme.

Sve u svemu, za sada ni jedna inicijativa nije stigla u službu SO Budva a vrijeme koje je pred nama pokazaće nam da li pojedinci, koji nekada opravdano kritikuju vlast, mogu da donesu odluke koje će trajno urušiti povjerenje građana u mogućnost bilo kakvih promjena u gradu pa i u državi.

3 Comments
 1. Putin komentariše

  DPS se vratio u Budvi u Januaru 2019. kad su izabrali grbaljskog cakalja za Predshednika Opstine. Kardinalna greska opozicije, pa i samog DF- a !!!

  4
  2
 2. Савле komentariše

  Можда је ДПС пристао на “отворене листе”!

 3. Савле komentariše

  Да није ДПС пристао на “ОТВОРЕНЕ ЛИСТЕ”?!?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.