Specijalno tužilaštvo se ne zaustavlja: Kneževića novom istragom terete za pronevjeru još 15 miliona!

0

Specijalno tužilaštvo otvorilo je novu istragu protiv biznismena Duška Kneževića, zbog navodnih malverzacija, sa preduzećem Kaspia, saznaje Borba u SDT-u.

Knežević se novom istragom tereti da je oštetio Atlas banku za 15 miliona evra, na ime isplaćenoh garancija za preduzeće Kaspia. On je, kako se navodi u zahtjevu za sprovođenje istrage, u koji je Borba imala uvid, izdao garanciju bez pokrića.

Vlasnici Kaspie, koja je registrovana u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Tale i Nijat Hajdarov iz Azerbejdžana isplatili su Kneževiću 12,5 miliona evra za kupovinu hotela “Princes u Baru.

Atlas banka i Knežević lično izdali su garancije za taj novac koji, međutim, nikada nije prebačen na račun Atlas banke.

U zahtjevu za speovođenje istrage navodi se da kako je kupovina hotela propala, a Knežević nije vraćao novac koji su Azerbejdžanci tražili u nekoliko navrata, na kraju su ga tužili Privrednom sudu pozivajući se na garanciju od 12,5 miliona evra koju je izdala Atlas banka za pokrivanje ovog posla. Nakon više suđenja, Apelacioni sud je presudio da Atlas banka mora, kao davalac garancije za novac koji je Knežević uzeo, da isplati kompletan iznos plus zatezne kamate.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.