Specijalno tužilaštvo nastavlja da vrijeđa inteligenciju naroda: Ostalo im da još optuže Putina i Trampa

0

Specijalno državno tužilaštvo proširilo je istragu u slučaju pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine i identifikovalo osam stranih državljana, pripadnika kriminalne organizacije koji su nasilno pokušali da uđu u Skupštinu Crne Gore. Ovi strani državljani važe za bliske saradnike bivšeg operativca CIA-e Džozefa Asada koji je odbio da svjedoči u slučaju pokušaja terorizma.

“Specijalno državno tužilaštvo obavještava da je ispitujući djelovanje kriminalne organizacije čiji pripadnici su izvršili krivično djelo terorizam u pokušaju, u vezi sa krivično pravnim događajem pokušaja nasilnog ulaska u Skupštinu Crne Gore za vrijeme parlamentarnih izbora u oktobru 2016.godine, identifikovalo još osam lica pripadnika iste kriminalne organizacije, koja su u predmetnim događajima uzela učešće u oktobru 2016. godine, te je u skladu sa prikupljenim dokazima donijeta naredba o proširenju istrage protiv stranih državljana L.C.; J.J.D.P; R.S.R.; J.M.; Y.F.; M.C.; R.K.Y.A.B.; R.K.Y.A. zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo terorizam u pokušaju izvršeno putem pomaganja”, saopšteno je iz Tužilaštva.

Podsjećamo, prema navodima naredbe za sprovođenje istrage, Asad je nekoliko puta od kraja ljeta do 16. oktobra 2016. dolazio u Crnu Goru i koordinirao je ekipom stručnjaka koje je angažovao. Asad i njegova ekipa planirali su da kompletnu šemu evakuacije, uz razradu komandnih punktova, izrade najkasnije do 10. oktobra.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su i dvojica ruskih državljana Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić i Srboljub Đorđević.

Optužnicom su obuhvaćena i tri crnogorska državljanina-lideri Demokratskog fronta DF Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Mihailo Čađenović, službeni vozač DF-a, dok se postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi posebno.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.