Specifikacije za Realme 13 Pro+ otkrivene

0

Realme 13 Pro+ je zvanično sertifikovan za prodaju u Kini od strane TENAA. Dok su početna curenja podataka pružila samo slike, sada imamo kompletne specifikacije koje nam daju jasnu sliku o tome šta ovaj smartfon nudi.

Procesor i performanse

Zanimljivo je da frekvencija procesora navedena od strane TENAA odgovara Snapdragon 7s Gen 2, a ne Snapdragon 7s Gen 3, o kojem se dugo spekulisalo. Važno je napomenuti da se kineski model, koji je dobio sertifikat, može razlikovati od međunarodne verzije koja se uskoro očekuje u Indiji. SoC bi mogao biti jedan od tih faktora razlike.

Ekran i dizajn

Realme 13 Pro+ ima OLED ekran od 6,7 inča sa rezolucijom od 1080×2412 piksela. Uređaj mjeri 161,3 x 73,9 x 8,2 mm i teži 190g, sa zakrivljenim ekranom koji poboljšava njegov elegantni dizajn.

Realme 13 Pro plus na Tenaa

Kamere

Sistem kamera je posebno impresivan, sa trostrukom zadnjom konfiguracijom koja uključuje dva senzora od 50 MP i jedan senzor od 8 MP. Glavna kamera koristi novi 50 MP Sony Lytia LYT-701 senzor sa optičkom stabilizacijom slike (OIS). Sekundarni senzor od 50 MP, Sony Lytia LYT-600, nudi 3x optički zum. Kamera od 8 MP služi kao ultraširoka. Na prednjoj strani, kamera od 32 MP osigurava kvalitetne selfije.

Napredna obrada slika

Realme uvodi svoj novi Hyperimage+ engine u model 13 Pro+, koristeći naprednu AI tehnologiju za postizanje kvaliteta slike uporedivog sa profesionalnim DSLR kamerama. Za one skeptične prema ovim tvrdnjama, dostupni su rani hands-on pregledi sa uzorcima fotografija kako biste sami procijenili performanse kamere.

Baterija i punjenje

Realme 13 Pro+ napaja baterija od 5.050 mAh sa podrškom za brzo punjenje od 80W, što osigurava brzo i efikasno punjenje.

Memorija i skladište

Uređaj će biti dostupan u nekoliko konfiguracija u Kini: sa 6GB, 8GB, 12GB ili 16GB RAM-a, u kombinaciji sa opcijama skladišta od 128GB, 256GB, 512GB ili ogromnih 1TB.

Realme 13 Pro+ obećava privlačnu kombinaciju vrhunskih specifikacija i inovativnih funkcija

Kako se priprema za međunarodno lansiranje, biće zanimljivo videti kako će se pokazati na različitim tržištima i da li će ispuniti očekivanja postavljena ovim impresivnim specifikacijama.

Ostanite uz nas za više informacija o Realme 13 Pro+.

 

(IT mixer / geeksdigit)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.