Spašeno troje turista iz Izraela koji su se izgubili na Biogradskoj gori

0

Zajedničkom akcijom Službe zaštite NP Biogradska gora i Službe zaštite i spasavanja Kolašina na gotovo nepristupačnom terenu spašeno je troje turista iz Izraela.

Nadzornici su sinoć oko 21:25 časova dobili poziv iz Operativno komunikacionog centra da se troje stranih turista izgubilo na njima nepoznatom lokalitetu u ovom zaštićenom području.

“Troje posjetilaca iz Izraela je pronađeno oko 23 časa na lokaciji Krnjača i oko 1:30 časova po ponoći uspješno vraćeno do Biogradskog jezera. Oni su bili vidno iscrpljeni i uplašeni, a po povratku na jezero, zahvalni svim učesnicima na pruženoj pomoći”, navodi se u zajedničkom saopštenju.

Nacionalni parkovi Crne Gore apeluju na sve posjetioce da se pridržavaju unutrašnjeg reda u Parkovima i isključivo koriste obilježene i markirane staze, da koriste adekvatnu planinarsku odjeću i obuću, a posebno da u planinu nikako ne idu sami i bez vodiča.

“Svi posjetioci mogu dobiti neophodne informacije o stazama koje planiraju da obiđu od nadzornika Parka i edukatora u Centrima za posjetioce, Planinarskog saveza Crne Gore, NTO CG i turističkih organizacija koje gravitiraju prostorima parkova”, ističe se.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.