Španija pravi presedan za tzv. Kosovo zbog Srbije: Zastava se ne ističe, himna nije državna

1

Španija se već mjesecima sprema za fudbalsku utakmicu sa tzv. Kosovom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru naredne godine.

Kako Španci nisu priznali južnu srpsku pokrajinu, a jeste UEFA čijem takmičenju mora da se povinuje, uveli su posebna pravila samo za ovu utakmicu, prenosi Marka.

Ministarstvo spoljnih poslova Španije naložio je Fudbalskom savezu iste zemlje da se ne ponaša prema narednom rivalu kao o suverenoj naciji, već da ga smatra kao tim sa teritorije Kosmeta.

Isti slučaj je i sa kosovskom zastavom, koja ne smije da bude istaknuta pored španske, a ni himna ne smije da se predstavi kao “državna”, već sa teroritorije KiM.

Ugledni list navodi da svi ovi detalji predočeni vlasnicima TV prava, stanicama TVE i RNE, da obrate pažnju na ove stvari jer Španija tu teritoriju tretira kao dio Srbije.

Da stvar u istoj kvalifikacionoj grupi bude dodatno komplikovana, Gruzija i Grčka zajedno sa Španijom nisu priznaje nezavisnost *Kosova.

Utakmica između Španije i tzv. Kosova igra se 31. marta u Sevilji.

(B92)

1 Comment
  1. Realan komentariše

    VOLIO BIH DA SPANCI OVO RADE ZBOG SRBIJE,ALI NIJE TAKO.SVI ZNAMO DA ONI IMAJU ,KATALONIJU I BASKIJU KOJE DECENIJAMA TEZE DA SE OTCIJEPE.U JEDNOM PERIODU JE SPANIJOM HARALA TERORISTICKA ORGANIZACIJA ,,ETA,, I POBILA MNOGO LJUDI.TAKO DA OD OVOG GESTA SRBIJA NEMA NEKE KORISTI ,OSIM NA NIVOU PRINCIPA,NAZALOST. BICE ZANIMLJIVO KAKAV CE PROTOKOL PIMIJENITI GRCKA ,KOJA IMA PROBLEM OKO KIPRA SA TURSKOM I GRUZIJA SA SLICNIM PROBLEMOM OKO JEDNE TERITORIJE,JUZNE OSETIJE AKO SE NE VARAM.TAKO DA SE NISTA NA MEDJUNARODNOJ SCENI NE RADI IZ ,,LJUBAVI,, VEC IZ LICNIH INTERESA.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.