„Spajić zadužuje Crnu Goru i rasprodaje državnu imovinu“

0

Sprema li se rasprodaja Crne Gore da bi se vraćali emormni dugovi Spajićeve Vlade, pitali su iz Građanskog pokreta URA kritikujući predložene izmjene Zakona o državnoj imovini koje predviđaju da se isključivo Vlada pita za raspolaganje državnom imovinom do 300 miliona evra.

,,Nakon što nas je u rekordnom roku zadužio skoro milijardu evra i najavio nova zaduženja, Spajić ne prestaje sa politikama koje su štetne po državu, pa se sada sjetio da suspenduje zakonodavnu vlast i bez saglasnosti Skupštine rasprodaje državno blago Crne Gore“, ističu iz GP URA, dodajući da mu je parlamentarna većina u decembru 2023. godine kroz Zakon o Budžetu za 2024. godinu dozvolila da se zadužuje bez saglasnosti Skupštine Crne Gore.

Iz Pokreta URA navode da ovo neodoljivo podsjeća na onaj pobijeđeni režim koji je u nedostatku bilo kakvih ideja za stvaranje nove vrijednosti išao u rasprodaju državne imovine koja se, na kraju, svela na opštenarodnu pljačku.

Dodaju da je za razliku od ove i svih ostalih, vlada koju je predvodio Građanski pokret URA, jedina uvećavala državni kapital kupovinom akcija Luke Bar, miliona kvadrata Željezare u Nikšiću i to u centru grada, da smo trajekt vratili u državno vlasništvo, stavili u posjed države osam brodova.

,,Ipak, građani svakodnevno vide o kakvoj družini je riječ i nadamo se da će nakon narednih sjednica tokom juna mjeseca ova Vlada i formalno doživjeti brodolom nakon što je Spajić u svakom mjestu izgubio legitimitet“, zaključuju iz URE.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.