Spajić: Sjajna vijest iz Brisela – IBAR je tu, 26. juna Međuvladina konferencija

0

Međuvladina konferencija o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji (EU) održaće se 26. juna u Briselu, potvrdio je premijer Milojko Spajić.

„Biće mi čast da predvodim crnogorsku delegaciju u kojoj će se naći ministarka evropskih poslova Maida Gorčević i ministar vanjskih poslova Filip Ivanović na Međuvladinoj konferenciji koja predstavlja krunu naših zajedničkih napora za dobijanje IBAR-a“, poručio je Spajić.

„Još jednom se pokazalo da su posvećeni rad i iskreno zalaganje put do najboljih rezultata i da ne postoje prepreke ako imamo zajednički cilj kome stremimo“, kazao je Spajić.

Dodao je da je Vlada Crne Gore efikasnost i posvećenost ka evropskoj integraciji potvrdila u vrlo efikasnom ispunjavanju nedostajućih mjerila za poglavlja 23 i 24, „a uz vrlo odgovoran odnos Skupštine došlo se do velikog rezultata, ulaska u finalnu etapu EU puta“.

Spajić se zahvalio evropskim partnerima na izuzetnoj komunikaciji i partnerskom odnosu, „kao i što su prepoznali posvećenost Vlade i pomogli nam da Crnu Goru uvedemo u završnu fazu pregovaračkog procesa“.

„Crna Gora će dobiti završna mjerila za pregovaračka poglavlja 23 i 24 što znači i da možemo početi da pripremamo i ostala poglavlja za zatvaranje, čeka nas tek sada ogroman posao. Dakle, IBAR je tu. Do kraja godine potrebno je zatvoriti što više poglavlja“, najavio je premijer.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.