Spajić sa predsjednicom EP: Mecola čestitala Crnoj Gori na velikom reformskom postignuću

0

Evropski parlament će uvijek biti uz Crnu Goru, da pruži podršku u demokratskim zamajcima kakvi su napravljeni u prethodnom periodu, istakla je predsjednica EP Roberta Mecola na sastanku sa predsjednikom Vlade Milojkom Spajićem tokom njegove posjete Briselu.

Kako je saopšteno iz Vlade predsjednica EP Mecola čestitala je Crnoj Gori na velikom reformskom postignuću i podvukla da je u pitanju uspjeh Vlade i Skupštine.

„Tokom sastanka je konstatovano da je dobijanje završnih mjerila u oblasti vladavine prava veliki rezultat za evropski put Crne Gore“, navodi se u saopštenju.

Naglašeno je da je proces proširenja najjači geopolitički alat koji Evropska unija ima, a Mecola je istakla da će Evropski parlament biti velika podrška Crnoj Gori na svakom koraku.

„Posebna pažnja posvećena je potrebi jačanja veza između Evropskog i parlamenata država kandidata, jer je to put ka snaženju demokratije i afirmisanju parlamentarne diplomatije u procesu pristupanja EU. U tom kontekstu se razgovaralo i o ideji osnivanja regionalnog predstavništva EP na Zapadnom Balkanu“, navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.

Premijer Spajić je istakao zainteresovanost Crne Gore da bude sjedište eventualnog predstavništva i prezentovao brojne argumente zašto je to dobra odluka.

Kako je saopšteno, predsjednica Evropskog parlamenta najavila je posjetu Crnoj Gori i regionu.

Sastanku su prisustvovali i ministarka evropskih poslova Maida Gorčević, šef misije Crne Gore u Briselu Petar Marković i šef kabineta predsjednika Vlade Branko Krvavac.

(rtcg)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.