Spajić sa Bajdenom i Stoltenbergom: Pouzdan smo i kredibilan saveznik NATO-a

0

Investiramo u modernizaciju i opremu sa 35 odsto našeg vojnog budžeta i spremni smo da ostanemo posvećen, pouzdan i kredibilan saveznik NATO-a, kazao je premijer Crne Gore Milojko Spajić koji predvodi crnogorsku delegaciju na Samitu NATO alijanse u Vašingtonu.

Povodom početka Samita premijer Spajić je poručio da mu je zadovoljstvo što predvodi delegaciju Crne Gore i istakao da je ova godina u kojoj se obilježava 75 godina NATO-a, “posebna i po tome što svjedočimo istorijskom poboljšanju raspodjele tereta među NATO saveznicima”.

“23 saveznika među kojima je i Crna Gora, trenutno su na ili iznad minimalnog nivoa od dva odsto BDP-a za odbrambenu potrošnju to je više nego duplo u odnosu na izdvajanja prije samo četiri godine” poručio je on.

Investiramo u modernizaciju i opremu sa 35 odsto našeg vojnog budžeta i spremni smo da ostanemo posvećen, pouzdan i kredibilan saveznik NATO-a, kazao je premijer.

“Samit je prilika da ojačamo naš savez i prilagodimo se novim bezbjednosnim izazovima” kazao je premijer i izrazio očekivanje da će donijeti konkretne akcije koje će doprinijeti globalnoj bezbjednosti i stabilnosti.

U saopštenju za medije navodi se da je Spajić na marginama Samita imao brojne susrete i razgovore sa liderima država članica.

“Između ostalih sa predsjednikom SAD Džo Bajdenom, predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom, premijerom Španije Pedrom Sančezom, premijerom Grčke Kirijakosom Micotakisom te premijerom Islanda Bjarni Benediktsonom i brojnim ostalim zvaničnicima”, kaže se u saopštenju Vlade.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.