Spajić: Posle pola vijeka Pljevlja konačno dobijaju novu bolnicu

0

Raspisan je tender za izradu tehničke dokumentacije, kao i za izvođenje radova na izgradnji nove Opšte bolnice u Pljevljima po principu “projektuj i izgradi“. Tim povodom reagovao je i predsjednik Vlade Milojko Spajić koji je u objavi na društvenoj mreži X istakao da će nakon pola vijeka Pljevlja konačno dobiti novu bolnicu, a investicija od skoro 40 miliona eura predstavlja jedno od najvećih ulaganja Vlade u ovaj grad.

“Posebno me je obradovala vijest koju sam dobio od ministra zdravlja da je raspisan tender za izgradnju Opšte bolnice u Pljevljima. Nakon pola vijeka Pljevlja će konačno dobiti novu bolnicu, a investicija od skoro 40 miliona eura predstavlja jedno od najvećih ulaganja Vlade u ovaj grad. Ponosan sam na tim ministra Vojislava Šimuna i radujem se novom kvalitetu zdravstvene usluge za moje sugrađane i sugrađanke”, naveo je Spajić.

Podsjećamo, raspisan je tender za izradu tehničke dokumentacije, kao i za izvođenje radova na izgradnji nove Opšte bolnice u Pljevljima po principu “projektuj i izgradi”. Nakon 50 godina od izgradnje poslednje bolnice, Crna Gora će dobiti novu bolnicu, koja će pružati zdravstvene usluge građanima Pljevalja i Žabljaka.

“Novi bolnički objekat, vrijednosti od oko 40 miliona eura, značajno će unaprijediti radne uslove medicinskog osoblja, omogućiti pravovremeno i sveobuhvatno pružanje zdravstvenih usluga, i stvoriti preduslove za dolazak i ostanak ljekara i medicinskog kadra“, poručio je ovim povodom ministar zdravlja Vojislav Šimun.

Kapaciteti nove Opšte bolnice u Pljevljima imaće preporučenu kvadraturu ukupne bruto površine objekta od oko 11.500 m2. U glavnom objektu biće smješteno 16 funkcionalnih cjelina i 140 bolničkih kreveta u cilju postizanja maksimalne funkcionalnosti organizacije bolnice u skladu sa najvišim standardima.

(cdm)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.