Mladen Mikijelj

Spajić i Milatović zajedno za Vaskrs: Rezolucija o Srebrenici i optuživanje srpskog naroda za genocid spojila posvađane drugove!

0

Rezolucija o Srebrenici je trenutno jedna od glavnih tema oko koje se vodi diplomatska bitka u Ujedinjenim nacijama. Naravno, ni Crna Gora nije izuzeta iz te priče.

Dan glasanja o rezoluciji o navodnom genocidu u Srebrenici se bliži. Iako još uvijek ne znamo tačan datum, znamo da će crnogorska vlast gotovo sigurno ponovo zabiti nož u leđa najbližoj, bratskoj državi – Srbiji.

Prije nekoliko dana njemački stručnjak za Zapadni Balkan i proširenje NATO-a, Milan Nič, saopštio je da će crnogorski premijer Milojko Spajić podržati spornu rezoluciju, iza koje stoji Njemačka. Ta „lijepa vijest“ je stigla nakon Spajićeve zvanične posjete Berlinu, gdje se 29. aprila sastao sa njemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

Nedavno je i predsjednik Crne Gore Jakov Milatović podržao spornu rezoluciju izjavom da Crna Gora ima jasan državni stav po tom pitanju.

„Da li je Vlada promijenila mišljenje u odnosu na državni stav, to je pitanje za Vladu“ – rekao je Milatović 24. aprila na konferenciji za medije sa slovenačkom predsjednicom Natašom Pirc Musar.

Ako je suditi po Spajićevim stavu koji je izrekao u Berlinu, Milatović je dobio odgovor kojim može biti zadovoljan.

I pojedini pro-DPS mediji su odlučili da poguraju Spajića, plasirajući spin, da je tokom njegovog sastanka sa Šolcom zatražio da *Kosovo ispuni uslov po pitanju zajednice srpskih opština (ZSO). CdM je navodno nezvanično saznao da je Spajić pregovarao i tražio ovakvo rješenje, odnosno da Crna Gora glasa za Rezoluciju o Srebrenici, a da Kosovo bude primljeno u Savjet Evrope tek nakon formiranja ZSO.

Spajić i Milatović ponovo ujedinjeni, u nečemu

Iako su se Spajić i Milatović razišli u stavovima oko vođenja Crne Gore, što je rezultiralo Milatovićevim napuštanjem PES-a, ipak su ostali saglasni po pitanju Rezolucije o Srebrenici.

Obojica su glasovima srpskog naroda došli do pozicija odlučivanja i nedugo zatim odlučili da su ipak važniji interesi Njemačke, Sjedninjenih Država i ostalih NATO partnera, od interesa srpskog naroda, koji će biti žigosan ukoliko se izglasa sporna rezolucija.

Na taj način Spajić i Milatović se zahvaljuju Srbima iz Crne Gore i pokazuju bratsku ljubav prema Srbima iz Republike Srpske i Srbije.

Ukoliko Spajić ostane pri stavu da Crna Gora treba na Generalnoj Skupštini UN-a da glasa za usvajanje Rezolucije o Srebrenici, uprkos tome što njegova vlast direktno zavisi od podrške predstavnika srpskog naroda u Skupštini Crne Gore, onda je vrijeme da konačno sklopi savez sa DPS-om i partijama koje dijele iste antisrpske vrijednosti.

I tako, iako formalno razdvojeni, Spajić i Milatović su ponovo ujedinjeni u nečemu, ali ovog puta u naumu da pošto-poto ispune domaći zadatak koji su im zadali evroatlanski partneri – da zadaju još jedan udarac srpskom narodu, ali ovog puta javno, pred cijelim svijetom, u Ujedinjenim nacijama.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.