Šokantno priznanje Bajdenove saradnice: Korona je najbolja stvar koja mu se mogla desiti u kampanji

0

Pandemija virusa korona je bila najbolja stvar koja je mogla da se desi predsjedničkoj kampanji Džoa Bajdena, smatra jedna od njegovih najbližih savetnika Anita Dan.

Nova knjiga, u koju je Gardijan imao uvid, otkriva da je Anita Dan to prokomentarisala u privatnom razgovoru sa saradnikom u vrijeme kada su se Sjedinjene Američke Države borile sa porastom broja mrtvih, padom ekonomije i zdravstvenim sistemom blizu kraha.

 

Detalji se nalaze u knjizi „Srećan”: Kako je Džo Bajden jedva pobijedio na predsjedničkim izborima“ Džonatana Alana i Ejmi Parnes. To je prva opširna knjiga o izborima 2020. godine, a trebalo bi da bude objavljena 2. marta.

U knjizi se navodi da je Dan rekla: „Kovid je najbolja stvar koja mu se ikada dogodila“, a autori su sugerisali da su svi zvaničnici kampanje u to vjerovali, ali nikada to ne bi rekli u javnosti.

Ovakvo razmišljanje poklapa se sa onim što su mnogi politički analitičari rekli u to vrijeme – da je razuzdana pandemija potkopala solidna ekonomska dostignuća tadašnjeg američkog predsednika Donalda Trampa i njegovu poziciju u anketama javnog mnjenja.

Međutim, Bajdenovi kritičari bi mogli da kažu da je njegova kampanja koristila patnju javnosti u oportunističkoj borbi za moć.

Anita Dan je bila angažovana u Bijeloj kući za vreme administracije Baraka Obame 2009. godine prije nego što se vratila u privatni sektor. 2020. godine ponovo je preuzela ulogu direktora komunikacija Bajdenovog izbornog tima, a potom je imenovana za kopredsjednicu tranzicionog tima Bajden-Haris.

Prošlog mjeseca pridružila se Bijeloj kući kao viši savjetnik.

(Sputnjik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.