Šokantno otkriće: Jedan od vođa “kavčana” davao pare na kamatu ukrajinskim policajcima koji su ga zbog dugova otkucali mafiji!

Šokantno otkriće: Jedan od vođa “kavčana” davao pare na kamatu ukrajinskim policajcima koji su ga zbog dugova otkucali mafiji!

Jedan od vođa kavačkog klana Radoje Zvicer krio se u Ukrajini, ali su ga neprijatelji pronašli u Kijevu i pokušali da ga ubiju. Kako pišu mediji, on je navodno, davao novac ukrajinskim policajcima, koji su ga zbog duga prodali mafiji!

Radoje Zvicer teško je ranjen u oružanom napadu 26. maja u blizini njegove kuće u elitnom delu Kijeva dok je džogirao. Sigurne smrti spasla ga je supruga Tamara, koja je, primijetivši da je Radoje napadnut, zapucala na atentatore i time ih otjerala.

Vođa kavčana je teško ranjen prevezen u bolnicu.

U međuvremenu je ukrajinska policija pohapsila napadače, srpske državljane Milana Brankovića (31) i Petra Jovanovića (46), kao i Crnogorce Emila Tuzovića (30) i Stefana Đukića (30). Takođe, iza rešetaka se našao i Rostislav Černobrivi, viši narednik ukrajinskog MUP, zbog sumnje da je pružio logističku podršku i odavao informacije napadačima iz Srbije i Crne Gore.

Od početka je javnost bila intrigirana pitanjem otkud vođa kavačkog klana u Ukrajini. Očigledno je da se Radoje Zvicer krio, ali ljudi iz tog miljea najčešće koriste druge destinacije kao “štekove” – Atinu, Marbelju, Johanesburg…
Postoje dva razloga zbog kojih je Zvicer izabrao Ukrajinu da se sa porodicom skloni.

Prvi razlog je zato što je posjedovao bosansko-hercegovački pasoš, a ta zemlja nema ni ambasadu ni konzulat u Ukrajini, pa je s te strane bio “nevidljiv”, to jest nije bilo razloga da ga bilo ko provjerava.

Drugi razlog je vjerovanje da je Ukrajina pogodno tle za bavljenje kriminalom, s obzirom na to da je nadležne organe, pa i policiju, moguće lako potkupiti.

I sve je išlo po Zvicerovom planu, dok pojedini pripadnici policije nisu počeli da se sve više zadužuju kod njega. Na kraju, zaključili su da im je lakše da ga “cinkare” i pomognu u napadu na njega, nego da mu vrate dug. Smatra se da su napadači i nalogodavci upravo tako došli do informacije o mestu boravka ovog kavčana.

Zvicer je u Kijevu boravio oko godinu dana.

Inače, kako navodi ukrajinski portal “Detective info”, Tamara Zvicer u Ukrajini, sa Goranom i Majom Zvicer, poseduje kompaniju koja se bavi uslužnim djelatnostima u ugostiteljstvu.

Related posts

5 Comments

 1. Kafanski filozof

  Pa gde bas u Ukrajini .
  Ukrainci su kao Ustase uvek bile izdajice i fasisti !.
  Izgleda da su Ustase iz Ukrajine dosli na Balkan!.
  Mentalitet im je veoma slicna !.
  Losa destinacija, veoma losa !.

  6
  4
  Reply
 2. Lovacke price

  Tamara je uspjela da vidi napad na muza, uzme pistolj, izleti iz stana sa neznam ti kojeg sprata, repetira pistolj sto je vidljivo na slici, nanisani napadace i puca, sve to u 3 sekunde, to je prava domacica.

  10
  3
  Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *