Šokantni detalji o ubistvu Dragoslava Ognjanovića: Vođa „kavačkog klana“ 15 dana pred ubistvo advokatu prijetio smrću!

0

Petnaestak dana prije nego što je advokat Dragoslav Miša Ognjanović (57) likvidiran ispred svog stana na Novom Beogradu, jedan od vođa crnogorskog „kavačkog klana“ prijetio mu je smrću kada su se sreli u kafiću. Ovaj mafijaš shvatio je kao provokaciju kada je Ognjanović ušao u lokal u kojem se oni okupljaju, prišao mu i pljunuo mu u lice, piše nedeljnik Ekspres.
– Dvije nedelje prije ubistva bilo je jasno šta se sprema. Ognjanović je sam ušao u jedan kafić na Voždovcu gdje se okuplja kavačka ekipa. On je to znao i njegov dolazak su zato protumačili kao provokaciju. Izbila je svađa i jedan od najuticajnijih pripadnika grupe iz Kotora mu je pljunuo u lice. Izrečena mu je i direktna prijetnja ubistvom, piše Ekspres.
Razlog za ovakvu reakciju po mnogima je Ognjanovićeva bliskost sa Lukom Bojovićem i njegovim klanom.
„Kavčani“ su zahvaljujući vezama s najvišim crnogorskim strukturama znatno ojačali poslednjih godina i sebi privoljeli brojne male krimi-grupe, ali i rasturili neke veće klanove.
– „Kavački klan“, koji je pod kontrolom režima u Crnoj Gori, pokušava da preuzme tržište droge i na putu su im se našli ljudi Luke Bojovića. Navodno je sve počelo 2014, kada je iz šteka u Valensiji nestalo 300 kilograma kokaina, ali ovaj sukob je to prevazišao. Jasno je da je sada riječ o prevlasti nad kompletnim tržištem narkotika ne samo na ovim prostorima već i šire, piše Ekspres.
Navode i da ova kriminalna grupa godinama sije smrt po regionu, ali da sve vrijeme opstaje zahvaljujući prisnoj vezi s ljudima iz vrha crnogorske vlasti.
Izvor: Republika.rs

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.