“SNS neće dozvoliti da izgubi povjerenje građana zbog bahatih pojedinaca“

0

Vjerujem da će u narednim danima predlog zakona o porijeklu imovine biti pred narodnim poslanicima. On će se odnositi apsolutno podjednako na sve građane. Veoma sam ponosna što je Ministarstvo pravde uspjelo, i pored svih otpora koji su dolazili sa raznih strana, da izradi jedan vrlo kvalitetan zakonski tekst. U njemu nema nikakve političke odmazde, kao što pojedinci žele da predstave.

Eto, posle dvodecenijskih praznih najava Srbija bi konačno mogla da dobije zakon koji bi najzad mogao da “pročešlja” kako su se bogatili razni koji nam kroje kapu – od tajkuna do političara i da li je u toj “akumulaciji kapitala” bilo zloupotreba – kaže, u intervjuu za “Novosti”, Nela Kuburović, ministarka pravde.

Da li biste ostali u stranci ukoliko bi Vučić otišao sa čela, što je i najavio da će se desiti posle Vidovdana?

– SNS je stranka izgrađena na vrijednostima koje je postavio Vučić. Te vrijednosti, koje podrazumijevaju naporan rad, velika odricanja danas zarad bolje budućnosti naše djece, teške reforme, građenje jakih veza i sa Zapadom i sa Istokom, Srbiju su posle više decenija nazadovanja povele putem napretka. Zbog toga sam sa zadovoljstvom dio tima SNS i Aleksandra Vučića, i zato, ako on ne bude više predvodio taj tim, ja ne vidim sebe u njemu.

Smatrate li da je u SNS potrebno veliko kadrovsko provjetravanje?

– SNS neće dozvoliti da izgubi povjerenje građana zbog bahatih pojedinaca, za koje svi znamo da postoje, ne samo kod nas, već i u svakoj političkoj partiji. Ali, za razliku od drugih, SNS neće u svojim redovima gajiti i čuvati one koji ne rade u interesu svoje države i građana, već će svi takvi snositi i političku i svaku drugu odgovornost za svoja djela.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.