SNP: Zbog odnosa vlasti prema Mitropoliji nećemo prisustvovati proslavi 13. jula

1

Iz Socijalističke narodne partije saopštili su da sa posebnom pijetetom njeguju značaj 13.jula, jednog od, kako kažu, najvećih datuma crnogorske istorije. Dodali su da će u tom pravcu njihova partija obilježiti ovaj dan i time još jednom poslati poruku antifašizma i evropskih vrijednosti.

– SNP je uvijek poštovala ime, bogatu tradiciju i sve one datume koji veličaju slavne i bogate vrijednosti države Crne Gore, navodi se u saopštenju ove partije.

Dodali su da Crna Gora prolazi težak period u kojem dijalog i konsenzus predstavljaju prijeku potrebu ukoliko želimo izlaz iz duboke ekonomske i političke krize.

Oni ističu da poslednja aktuelna dešavanja i odnos vlasti prema Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, produbljuju jaz i krizu na svim nivoima.

– Upravo zbog tog i takvog odnosa prema kanonski priznatoj crkvi, našoj Mitropoliji, natjerala nas je da zauzmemo stav neprisustvovanja večerašnjoj proslavi povodom obilježavanja ovog slavnog datuma, ukazali su oni.

SNP zaključuje da ovim činom ne bojkotuje obilježavanje ovog datuma, već isključivo iskazuje svoj odnos prema aktuelnoj vlasti koja organizuje ovaj svečani prijem.

1 Comment
  1. Durmitor komentariše

    ViDi vidi ove komuniste koji kao
    bastine NOB i sada kao brane crkvu kojoj hje glavni donator DPS i njegovi najvidjenije. Kome se ovo sada uvlače da mi je znati.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.