SNP: Vuković da založi autoritet kako ne bi svakih dvije godine popravljali iste mostove i ulice

0

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica pita upravu Glavnog grada kako je izvršena rekonstrukcija mosta žrtava 5. maja kada je nakon svega dvije godine došlo do njegovog propadanja?

“Naime, brojni građani koji prolaze ovim mostom su svjedoci da su ploče toliko propale da je u noćnim satima rizično tuda prolaziti, da ima desetak polomljenih i pohabanih ploča, ali da su i ostale problematične jer se ljuljaju pod nogama prolaznika. Postavljamo pitanje kako je moguće da most za dvije godine toliko propadne da postane rizičan za prolazak građana, a takođe i kako je moguće da je Sekretarijat za saobraćaj Glavnog grada 2019. godine sačinio izvještaj o stanju mostova u Podgorici, u kojem je navedeno da je stanje pomenutog mosta u zadovoljavajućem stanju”, pitaju iz SNP-a.

Kako ističu, ovo je još jedan dokaz da se rekonstrukcije mostova i saobraćajnica u Glavnom gradu ne planiraju dugoročno, odnosno ne rade kvalitetno, već se sprovode samo kozmetičke popravke kako bi se pokazalo da se tobože u Podgorici u kontinuitetu radi i gradi.

“Odbor SNP Glavnog grada Podgorica poziva gradonačelnika Vukovića da založi sav svoj autoritet da se potrebni poslovi u Podgorici obavljaju valjano i kako treba, da nam se ne bi dešavalo da svakih godinu ili dvije rekonstruišemo i popravljamo iste mostove i saobraćajnice. Budžet Podgoričana takve akrobacije više ne može da izdrži”, navode oni.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.