SNP: Vlast u drugi plan stavlja stvarne probleme

0

Građanski protesti koji su, po riječima čelnika SNP-a, iz subote u subotu sve masovniji, ozbiljno su zabrinuli aktuelnu crnogorsku vlast, smatraju u toj partiji.

“Toliko da režim planira održavanje kontramitinga 24. marta”, navodi se u saopštenju koje potpisuje sekretar Izvršnog odbora GO SNP Dragan Vukić.

Vukić je pitao: ko je taj ko poziva da se Crna Gora brani od svojih građana? “Jesu li to oni koji imaju veći kapital nego svi građani Crne Gore zajedno? Oni koji daju i uzimaju koverte jedni od drugih a građanima nameću sve veće račune za struju, vodu i nerealne cijene goriva?”, pita se on.

Vlast je, navodi Vukić, našla za shodno da ponovo pokrene pitanje državno-pravnog statusa Crne Gore i oslobodi duhove prošlosti u vrijeme, kako smatra, najvećeg jada i bijede koje je vidjela Crna Gora, u kojem građani ne mogu da obezbijede osnovna sredstva za život.

“Pod parolom ugroženosti države kojom se već više od deceniju održavaju na vlasti, i ovoga puta pokušavaju da stave u drugi plan stvarne probleme naših građana kao što su korupcija, organizovani kriminal, partijsko zapošljavanje, zloupotreba državnih resursa, politička diskriminacija i tako dalje. Upravo zbog ovakvog ponašanja vlasti u Crnoj Gori, još su izraženije postale podjele zahvaljujući kojima se pojedinci godinama održavaju na svojim pozicijama.

U državi u kojoj je minimalna zarada 193 eura, u kojoj 70 hiljada građana prima platu u iznosu do 250 eura, gdje je prosječna penzija 125 eura i koju zbog nezaposlenosti iz godine u godinu napušta sve veći broj mladih ljudi, pitanje državno-pravnog statusa svakako ne može biti glavni problem.

Sve veće siromaštvo, kriminal, korupcija, nepotizam i klijentelizam su ono što muči građane Crne Gore decenijama, a što je produkovala DPS vlast, čiji se kraj neminovno bliži”, zaključeno je u saopštenju SNP-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.