SNP: Vlast se ne boji za državu koju navodno litije ugrožavaju, nego se plaše za svoju moć

0

Dva mjeseca mirnih i dostojanstvenih litija širom Crne Gore, dobro su zabrinule vladajuću strukturu. Toliko da su počele da izazivaju parnoičan strah kod onih koji su još uvijek vlast, saopšteno je iz SNP-a.

”Dva dana nakon zabrane pripadnicima Vojske Crne Gore da učestvuju na litijama i policija je reagovala i svojim pripadnicima zabranila, ne samo da učestvuju na litijama, nego i da komentarišu iste putem društvenih mreža.

A nije tako davno bilo kada se Uprava policijepravdala da nije kaznila policajca iz Bara zbog učešća na litiji, uz pojašnjenje da svako ima pravo da na svoj način izrazi svoje vjersko ubjeđenje.

I jedni i drugi kažu da njihovi pripadnici nemaju pravo da učestvuju na skupovima koji imaju politički karakter iako litije to nisu. Litije su samo miran i dostojanstven protest vjernog naroda protiv nakaradnog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Po logici vlasti, pripadnici VCG kao i pripadnici policije, u skladu sa zabranom koju su im izdali njihovi pretpostavljeni, bi trebalo da budu „pošteđeni“ i glasanja na predstojećim izborima jer ako su litije politika, šta su onda izbori. Tako bi se otklonile i sumnje da se partijska zapošljavanja obavljaju upravo u ovim državnim organima pred svake izbore. I to bi bilo jedino pošteno. Dakle, nema politike, samo štite suverenitet, integritet i mir u državi, što im i jeste glavni  zadatak.

Jasno je više svima da  se vlast ne boji za državu koju navodno litije ugrožavaju, nego se plaše za svoje partije i za moć kojom su se opili skoro trideset godina. Jer, ne ugrožavaju litije državu, nego su prijetnja njihovoj promašenoj politici kojom urnisaše i državu i građane i mir. Ali socijalni, stoji u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.