SNP: Umorni smo kao društvo od podjela

0

Iz SNP-a je saopšteno kako u vrijeme opštih podjela u crnogorskom društvu, predsjednik Đukanović nastavlja sa napadima na Mitopoliju crnogorsko-primorsku i ostale eparhije SPC u Crnoj Gori.

“U poslednjem intervjuu nastavlja sa atacima na kanonski priznatu Pravoslavnu crkvu. Džaba što mu je Mitropolija na više nego argumentovan način raskrinkala namjeru. Džaba što mu je narod na Trojičindanskom saboru jasno poručio “dalje ruke od naših svetinja”. Njegova prava namjera je jasna, atak na imovinu i crkve po cijenu novih razdora”, navodi se u saopštenju.

Situacija u Crnoj Gori, kako poručuju, je tako dovedena do apsurda, jer se, kako dodaju, crkva koja je zajedno sa vjernim narodom gradila, čuvala i obnavljala svetinje, sada napada da ih je stekla na sporan način.

“Bolje bi bilo Đukanoviću da narodu objasni i dokaže porijeklo svoje, ali i imovine bliskih tajkuna koje se mjeri milonima, nego što hoće da otima imovinu kanonski priznate crkve”, dodaje se u saopštenju.

Poručuju kako je vrijeme da mržnja stane.

“Umorni smo kao društvo od podjela.

Ovakve stvari se rešavaju u dijalogu a ozbiljni političari razgovaraju, dogovaraju se, ne proglašavajući za neprijatelje one koji drugačije misle od njih. Što vlast to prije uvidi, biće bolje i za nju. Jer, ako ostanu ovako tvrdoglavi, ostaće im tamna mrlja na obrazu za vijek vjekova”, navode u toj partiji.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.