SNP: Staviti na uvid javnosti gdje ide svaki cent

1

Zahtijevaju od nadležnih institucija da ispitaju moguće zloupotrebe u radu bivših ministara poljoprivrede iz redova DPS-a.

Nakon objave da su tri bivša ministra u periodu od 2010. do 2020. godine trošili novac iz budžeta Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Socijalistička narodna partija Crne Gore u svom saopštenju zahtijeva od nadležnih institucija da ispitaju moguće zloupotrebe u radu bivših ministara poljoprivrede iz redova DPS-a.

Kako iz SNP-a saopštavaju, novac iz budžeta su bivši ministri “trošili na službena putovanja sa stavke za subvencije, na dan pred Novu godinu podizali dnevnice za razne države, ali i dan posle Nove godine, da je podizan gotovinski novac sa stavke službena putovanja iako nije navedeno gdje se išlo, te da je sa stavke službenih putovanja uzimana gotovina”

Oni navode u saopštenju i da je “obznanjeno da su sa stavke subvencija plaćani telefonski računi, gorivo, opravka vozila, usluge hotelima, restoranima itd”

“Ni mnogo bogatije države od naše ne bi sebi mogle dopustiti ovakav nivo rasipanja državnog novca, pa očekujemo od institucija kojima je to posao da otkriju eventualne zloupotrebe i adekvatno sankcionišu počinioce”, kazali su iz SNP-a.

Smatraju da nova vlast mora napraviti “jasan otklon od dosadašnje prakse nesavjesnog trošenja državnog novca i staviti na uvid javnosti gdje ide svaki cent”

“Nakon trideset godina bahatog raspolaganja narodnim parama, građani s pravom očekuju da znaju kako se upravlja sredstvima iz budžeta, kao i da oni koji su ih eventualno zloupotrebljavali polože račun za svoja djela.”, saopštili su oni.

1 Comment
  1. Žile komentariše

    Prvo počnite od Plužina. Tu treba videti dje idu centi. Tu imate 2,3 funkcionera koja su se lopovlukom obogatili da ne znaju koliko su teški. Po 20 i kusur godina su na istoj funkciji. Došli su gologuzi na funkcije a sad barataju milionsko m imovinom. Obavezno treba preispitati odakle taj imetak.

    2
    1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.