SNP: Stanove poklanjaju moralnim siromasima koji su opljačkali milijarde

SNP: Stanove poklanjaju moralnim siromasima koji su opljačkali milijarde

Pored imetkom siromašnih ljudi, ovo je zemlja i drugih siromaha. Manjka im morala, ljudskih vrlina, težnje ka pravdi i borbe za ravnopravnost. Da ovih drugih siromaha ima i više nego što se moglo pretpostaviti, proizilazi iz objavljivanja tajnih podataka Vlade Crne Gore o imenima određenih, dominantno kadrova vladajućih partija koji su mimo prava i pravde postali imućniji za skoro pa besplatne stanove i kredite koje bi svako poželio da vraća, navodi se u saopštenju SNP-a.

Ova imena su, ističu oni, još jednom potvrdila da Crna Gora nije zemlja jednakih šansi za sve, već privilegovanih pojedinaca i njihovih porodica među kojima nijesu rijetki primjeri onih koji već dva puta rešavaju stambeno pitanje ili su imaoci prava na većem broju nepokretnosti.

Kako ukazuju iz Socijalističke narodne partije, dobar dio njih ni ovo nije prijavio nadležnim institucijama, a bili su dužni da to urade, što, kažu oni, nije iznenađenje, imajući u vidu da postoje osnovi sumnje da su nosioci najvažnijih državnih funkcija i sa njima povezana lica, sakrili na hiljade nepokretnosti i milijarde evra koje su opljačkane od naroda.

Međunarodni Dan siromašnih, koji se obilježava 9. avgusta i ustanovljen je od strane Ujedinjenih nacija, zauzima, kažu iz ove partije, posebno mjesto u novijoj istoriji Crne Gore i dodaju da je to dan većinskog stanovništva Crne Gore – materijalno osiromašenih građana pogođenih trideset godina dugom elementarnom nepogodom u vidu ove vlasti.

– Najpoznatiji crnogorski pravnik Valtazar Bogišić je rekao da je najveća nepravda da “ko od zla djela svog, još i korist kakvu ima”. A posebno nas brine korist koju su dobili oni koji treba da dokazuju krivicu i optužuju i oni koji moraju da sude, a pritom, neki imaju zaradu od par hiljada evra na mjesečnom nivou, poručuju oni.

Iz ove partije tvrde da se siromaštvo suzbija samo pravednim dijeljenjem dobara, a koliko se pravedno dijeli, ističu oni, bilo je prilike da se vidi ,,od centra ka lokalu“ i da se, dodaju, svi postide zbog te nepravde.

– Ključni cilj nove demokratske vlasti biće otvaranje svih tajnih podataka o licima koja su pomognuta, a u suštini kupljena od strane Vlade Crne Gore, da zahvaljujući ovim privilegijama služe partijama na vlasti, kaže SNP.

Moraće se, kako zaključuju iz ove partije, preispitati ove odluke, a posebno se založiti da svi oni koji ostvaruju mjesečne prihode u iznosu od preko 1000 evra, vrate novac i stanove koje je, smatraju oni, najbolje podijeliti zaposlenima u prosvjeti, zdrastvenim radnicima, policajcima koji profesionalno rade svoj posao i svima drugima kojima je pomoć istinski potrebna.

Related posts

1 Comment

  1. Komšija

    Zajedno ste prve stanove dali
    dok ste bilu uciheli i to odmah ispod Gorice…ni manje ni više no po Ar svakome od prvaka.

    Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *