SNP Podgorica: Osnivanjem komisije Vuković dovodi u pitanje kredibilitet zdravstvenog sistema

0

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica pita gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića koja je svrha osnivanja posebne komisije za zaštitu i unaprjeđenje zdravlja građana u Glavnom gradu.

“Da li je ovim potezom gradonačelnik htio da zaposli doktora Nebojšu Kavarića ili da prkosi aktuelnim zdravstvenim vlastima na način što će osnivati paralelne komisije i tako dovoditi u zabludu građane Podgorice, ostaje da se vidi”, interesuje SNP Podgorice.

Iz ove partije smatraju, da Vuković osnivanjem komisije, dovodi u pitanje kredibilitet zdravstvenog sistema Crne Gore.

“Situacija u cijeloj Crnoj Gori, pa i u Podgorici, je veoma složena, pa ako Vuković ima želju da pomogne, bilo bi dobro da to uradi u dogovoru sa zvaničnim zdravstvenim sistemom, a ne da na ovakav način, izigravajući državu u državi, dovodi u pitanje autoritet i kredibilitet prije svega Doma zdravlja Podgorica, a potom i cjelokupnog zdravstvenog sistema”, ističu u saopštenju.

Apelovali su na gradonačelnika Podgorice, da se prisjeti svojih stvarnih aktivnosti, te da se ponaša u skladu sa njima.

“Na kraju, postavlja se pitanje da li uskoro možemo očekivati da ispred zgrade gradonačelnika vidimo redove građana sa zdravstvenim problemima ili će se, ako do toga dođe, Vuković ipak sjetiti svojih stvarnih nadležnosti i početi da se ponaša u skladu sa njima”, zaključuju iz SNP Podgorice.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.