SNP: Peruničić i Pavićević da budu propisno kažnjeni zbog nezakonitog prisluškivanja

0

U moru afera bivše vlasti koje se ovih dana otkrivaju posebno mjesto pripada onoj o praćenju i snimanju pokojnog mitropolita Amfilohija i lidera nekadašnje opozicije, među kojima i predsjednika SNP CG Vladimira Jokovića, koje je sprovodila Agencija za nacionalnu bezbjednost, saopštili su iz Socijalističke narodne partije.

Ova stranka očekuje  da ovaj slučaj dobije adekvatan pravni epilog, odnosno da bivši direktor ANB-a Dejan Peručinić i agent Srđa Pavićević, koje je Specijalni policijski tim označio kao odgovorne za ove postupke, budu propisno sankcionisani.

“Ovo je još jedna potvrda naših tvrdnji da smo do 30. avgusta prošle godine živjeli u zarobljenoj, privatnoj državi, u kojoj niko ko je promišljao drugačije od bivše vlasti nije promicao „radaru“ tajnih službi. Klasična politička policija, u funkciji zaštite i opstanka DPS-a i njenog prvog čovjeka, nije se libila da krši pozitivne zakonske propise naše države kako bi svojim šefovima obezbijedila materijale o aktivnostima njihovih političkih oponenata”, navode iz SNP-a.

Kako dodaju, umjesto da prate i sankcionišu pripadnike kriminalnih bandi i klanova u čijim je ratovima stradalo desetine ljudi, ANB se bavila praćenjem nekadašnje opozicije, ne vodeći računa da time krši osnovna ljudska prava.

“Sigurni smo da je ovo samo početak, te da će se vremenom otkriti sve ono što je rađeno u proteklih trideset godina vladavine DPS-a. Izražavamo očekivanje i nadu da će se u poštenom i zakonitom sudskom postupku utvrditi sve činjenice o ovoj aferi i da će svi involvirani dobiti zaslužene kazne. Takođe, očekujemo da se ovakvi slučajevi više nikada ne ponove, te da više niko nikad ne bude predmet praćenja i obrade tajnih službi samo zato što ne djeluje u skladu sa željama i potrebama vlasti, ma sa koje strane ona dolazila”, poručili su iz ove stranke.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.