SNP: Nalogodavce i izvršioce Duškovog ubistva mora stići ruka pravde

1

Danas se navršava petnaest godina od mučkog ubistva Duška Jovanovića, urednika dnevne novine Dan, nekadašnjeg istaknutog poslanika Socijalističke narodne partije, čiji je bio jedan od osnivača, saopšteno je iz SNP-a.

“Duška Jovanovića sa najvišim pijetetom pamte i pamtiće njegovi partijski drugovi iz Socijalstičke narodne partije sa kojima je bio na istom putu pravde i istine, boreći se za pravednu i slobodnu Crnu Goru.

Boli činjenica da ni danas, petanest godina poslije, nema javno saopštene istine o tome ko je ubio Duška Jovanovića, ko je pucao i zbog čega. Novinarstvo u Crnoj Gori u jednom dijelu je i dalje zarobljeno od strane onih koji imaju moć nad narodom, koji kupuju svoje partijske pobjede novcem građana i diktiraju uslove življenja, zadovoljavanjem svojih ličnih potreba i onih u svom najbližem okruženju.

SNP u spomen na Duška Jovanovića, simbola istine i pravde, ističe da pravda i sloboda moraju biti promovisani kao osnovni postulati novinarske profesije, a novinari moraju imati elementarno korektne uslove za rad, kako bi se očuvali kriterijumi i kvalitet profesionalne etike.

Podsjećamo da put do istine u Crnoj Gori nikada nije bio lak, a za slobodnu riječ davalo se mnogo, nekad i najviše. Nema potpune slobode medija dok se u potpunosti ne razriješe slučajevi napada na novinare i dok nalogodavce i izvršioce ubistva Duška Jovanovića ne stigne ruka pravde”, navodi se u saopštenju.

1 Comment
  1. Boka komentariše

    Potpuno saglasan sa vama, ne samo za to ubistvo ali bih volio
    da se oglasite i oko Deportacije 92. Tada su i srbi deportovani jer ste se tada debelo pitali.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.