SNP: Nadležni da ispitaju kako je Hrapović dijelio sredstva pojedinim nevladinim organizacijama

1

Socijalistička narodna partija Crne Gore poziva nadležne institucije da utvrde da li je bivši ministar zdravlja Kenan Hrapović pojedinim nevladinim organizacijama dodijelio više sredstava nego što je trebalo za projekte za borbu protiv side, tuberkoloze i malarije, u odnosu na sredstva koja su mogle dobiti shodno odredbama Zakona o nevladinim organizacijama.

“Naime, komisija koju je formirala ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović je utvrdila da su pojedine NVO od bivše administracije Ministarstva zdravlja dobile i do 100.000 eura više nego što je trebalo, kao i da im je Hrapović nezakonito dodijelio više stotina hiljada eura dobijenih od Global Fonda i upravo on je, a ne Komisija za raspodjelu, zaključivao te ugovore”, navode iz SNP-a.

Kako podsjećaju,  Upravni sud ranije je utvrdio da je Hrapović lično, kroz šest raspodjela, kao nenadležni organ podijelio nevladinim organizacijama 910.025 od ukupno 1.055.000 eura iz tog projekta.

“Ovakav javašluk nije novina u djelovanju bivšeg ministra zdravlja, čija je porodica poznata po ekstravagantnom načinu života, dok većina građana Crne Gore jedva sastavlja kraj s krajem. Osim toga, još uvijek nije razjašnjena uloga Hrapovića u procesu nabavke vakcina protiv korona virusa, s obzirom da je javnost upoznata da od parlamentarnih izbora 30. avgusta bivša vlast gotovo da ništa nije preduzela da bi otpočeo proces imunizacije stanovništva”, navode oni.

SNP CG izražava nadu da će se, pored ovog pitanja, što prije uzeti u razmatranje i sporna dodjela sredstava nevladinim organizacijama, kako bi građani saznali na koji način se upravljalo njihovim novcem i ko je u ovom procesu bio povlašćen i zbog čega.

1 Comment
  1. Ivi komentariše

    Tebi Joko pošto ti ništa NATO ne smeta a ni Katnić, treba prevrnuti tanjir pa da manje obmanjuje i baviš se politikom saopštenja. Možemo Srbi biti i kući, da ne punimo tebi budjelar. Poimanje ćeš Joko….

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.