SNP: Marković da kaže zašto Infektivna klinika nije rekonstruisana novcem iz budžeta

0

U specijalnoj emisiji, kreiranoj isključivo iz razloga da bi se premijeru Markoviću dala šansa da predstavi takozvane uspjehe svoje Vlade, čuli smo izjavu koja se tiče SNP-a i naše sugestije upućene Vladi da se provjeri gdje je novac za infektivnu kliniku u Podgorici, saopšteno je iz SNP-a.

“Svojevrsni Markovićev monolog bilo je teško slušati, a posebno onaj dio o rezultatima njegove Vlade kada je u pitanju borba protiv koronavirusa i crnogorskoj dominaciji u suočavanju sa ekonomskim problemima. Dovoljno je reći da premijer smatra da se Crna Gora sa krizom bori bolje nego jedna Amerika!”, tvrde u ovom političkom subjektu.

Osvrnuo se Marković ponovo na, kako kažu u saopštenju,  priču o infektivnoj klinici, saopštavajući da nema ništa sporno u načinu finansiranja njene izgradnje, te da Vlada čini sve da građani u najskorije vrijeme dobiju najmoderniju bolnicu.

Kako kažu, Marković,  koliko god se trudio, Marković ne može sakriti činjenicu da je Crna Gora dočekala pandemiju korona virusa sa montažnom infektivnom klinikom koja se raspada decenijama, o čemu niko nije vodio računa.

“Ljekari u ovoj bolnici upozoravali su svojevremeno da nemaju dovoljno kreveta za smještaj svih oboljelih, a godinama unazad javnost zna da su uslovi u njoj katastrofalni, da nisu dostojni ni pacijenata ni medicinskog osoblja koje radi u njoj, da su bolje izgledale bolnice koje su građene u doba kralja Nikole, te da su se građani žalili na jadne obroke koje su dobijali prilikom boravka tamo”, kaže se u saopštenju.

Takođe, kako saopštavaju,  premijer ne može negirati da njegova DPS nije dozvolila da se u Skupštini uopšte raspravlja o povećanju zarada medicinarima , dok čelnici zdravstvenog sistema primaju hiljade eura, voze skupocjene automobile i daju visoke donacije vladajućoj partiji.

“SNP CG je odgovorna partija i ukazuje na probleme i na ono što treba uraditi i mijenjati kako bi naše društvo išlo naprijed. Napad na nas od strane Markovića je znak nemoći i frustracije jer smo ga pitali gdje su pare iz budžeta predviđene za kliniku koju su građani trebali odavno da dobiju”, navodi se u saopštenju

Kako tvrde, građani znaju šta se dešava i svjesni su da je riječ o predizbornom triku DPS-a.

“Markovićev sinoćnji hvalospjev, smišljen da sakrije sve propuste i nepostojanje volje da se ovo pitanje riješi, nije urodio plodom. Građani su odavno svjesni što se dešava, znaju da se radi samo o predizbornom triku DPS-a, kao što se isključivo u izborne svrhe odnedavno ponovo spominje izgradnja gradske bolnice u Podgorici. Takođe, o tome ko je neobaviješten i neuk, a rekli bismo i drzak i spreman da prikriva činjenice u ovom slučaju, ostavljamo njima da prosude”, kaže se  u saopštenju.

Oni se pitaju zbog čega izgradnja infektivne klinike nije započeta  kada je novac iz buudžeta opredijeljen u tu svrhu.

“Predsjedniče Vlade, zašto niste počeli izgradnju infektivne kllinike kada ste opredijelili novac u budžetu za tu svrhu i da li bismo danas uopšte pričali o ovom projektu da nije izbila pandemija korona virusa i uslijedile velike donacije od strane crnogorskog naroda? Jasno je da pokušavate da prenebregnete činjenicu da će, ukoliko se sakupljeni novac usmjeri na kliniku, to biti uspjeh naroda, a ne Vaš, Vaše Vlade i DPS-a”, pitaju se oni.

“Gospodine Markoviću, ne trudite se uzalud. Niste uvjerili ni voditeljku sinoćnje emisije u svoju priču, a kamoli građane koji znaju da vam je jedini interes opstanak na vlasti i uhlebljenje lojalnih kadrova. Na kraju, parafraziraćemo čuvenog Živka Nikolića: klinike još nema, a ka’ će ne znamo”, zaključeno je u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.