SNP: Korišćenje državnih sredstava bivšeg ministra poljoprivrede pokazuju svu bahatost i osionost predstavnika bivšeg režima

0

Smatramo da frapantni podaci o načinu na koji je bivši ministar poljoprivrede koristio državna sredstva, a koje je iznio aktuelni ministar poljoprivrede Aleksandar Stijović, pokazuju svu bahatost i osionost predstavnika bivšeg režima koji nisu prezali od očiglednih zloupotreba kako bi zadovoljili lične interese, saopštili su danas iz Socijalističke narodne partije (SNP).

Kazali su da nije došlo do smjene vlasti, “ne bismo saznali da je vinariji čiji je vlasnik blizak srodnik bivšeg ministra poljoprivrede ovaj Vladin resor kroz projekte dao oko 2,5 miliona eura kredita”

Smatraju da ovo nije jedini slučaj, te da u prilog tome govori i primjer bivše direktorke “Plantaža” koja je za dvanaest godina rada uspjela da “inkasira preko milion eura, kao i članova odbora direktora ovog preduzeća koji su za svoje usluge dobili između 400 i 500 hiljada eura pojedinačno”.

“Podsjećamo da je i bivša ministarka ekonomije bila “široke ruke”, pa je pravnom savjetniku isplaćivala preko 20.000 eura mjesečno. Bilo bi dobro da javnost sazna kakvu smo korist imali od ovog konstultanta, te čime je on to doprinio napretku Crne Gore”, kazali su iz SNP-a.

Oni su kazali da očekuju od nadležnih institucija da ispitaju sve pomenute slučajeve zloupotrebe sredstava građana.

“Više nikada se ne smije desiti da građani plaćaju bahanalije privilegovanih pojedinaca i da se ne zna gdje odlazi njihov novac. Konačno je došlo vrijeme da se efikasnim istragama i procesima stane na uput arčenju državnog novca i da one koji su odgovorni za to stigne ruka pravde”, navodi se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.