SNP: Katnić mora da ide sa funkcije!

8

Juče je održana sjednica Izvršnog odbora Odbora SNP Glavnog grada Podgorica, na kojoj su učestvovali predsjednik Odbora i potpredsjednik SNP CG Dragan Ivanović, kao i potpredsjednici Radmila Čagorović, Bogdan Božović i Marija Radinović.

Potpredsjednik Ivanović je upoznao prisutne sa aktuelnom političkom situacijom, a naročito sa dešavanjima od parlamentarnih izbora 30. avgusta. Akcenat je stavljen na Predlog zakona o Tužilaštvu za organizovani kriminal i korupciju i Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o Državnom tužilaštvu.

Ivanović je saopštio da ovi zakoni nisu povučeni i da na to SNP CG ne bi pristala, već da je samo odložena sjednica Skupštine Crne Gore na kojoj će se isti razmatrati, a da se u međuvremenu, do sazivanja nove sjednice, očekuje mišljenje Venecijanske komisije o predloženim zakonima. On je istakao da je bilo potrebno saslušati i uvažiti mišljenje naših partnera iz EU povodom ovih zakonskih akata.

On je naglasio da je SNP CG nezadovoljna dosadašnjim radom Specijalnog državnog tužilaštva i da smo očekivali da će Milivoje Katnić sam podnijeti ostavku, naročito nakon presude Apelacionog suda u slučaju „Državni udar“. SNP je jasnog opredjeljenja da Katnić mora da ide sa funkcije SDT-a ili tužioca za organizovani kriminal i korupciju, kako će se zvati po novom zakonu, kao i njegovi prvi saradnici.

Takođe, SNP CG je sve vrijeme kritikovala institucije u Crnoj Gori smatrajući ih zarobljenim od strane bivšeg režima, a da smo bili u pravu pokazuju slučajevi koji se ovih dana otkrivaju, S pravom se pitamo otkuda naknadna pamet ili se radi o tome da su Katnić i v.d. vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković sve vrijeme radili po diktatu predsjednika države.

Na sastanku je bilo riječi i o izborima u Nikšiću i zaključeno je da koalicija koja je na državnom nivou osvojila najveći broj glasova ima dobru šansu da ponovi taj uspjeh i u gradu pod Trebjesom, te da je potrebno da svi ulože napore da se taj cilj ostvari.

8 Comments
 1. Milan komentariše

  Džaba sad blebećete, izdajnici! Bolje lijepo recite čime ste ucijenjeni i šta to Katnić i /ili ambasade imaju o vama pa ste izdali časne borce iz DF-a i ostavili Katnića i Lazovića tu đe jesu, da i dalje progone i hapse srpski narod i biju našu omladinu po Crnoj Gori? Fuj ljige izdajničke!

  3
  1
 2. t-rex komentariše

  Ako ko nema pravo da nesto kaze to je SNP! Zahvalite DF-u da jos postojite s obzirom da dosljednoci u politici nemate vec se samo rukovodite licnim interesima pojedinaca.

  3
  1
 3. Pravda komentariše

  U februaru 2020 Medojevic kaze “DF porastao na 22-23 odsto , dok su Demokrate na 11-12” SNP je na oko 8 posto a mi jos ne znamo koliko imaju NOVA, DNP i PZP pojedinacno. Snp ima stabilno biracko tijelo tako da prica da im je DF nesto dao ne stoji. Situacija u kojoj je Vlada sa punom podrskom EU i medjunarodne zajednice jedino pravo resenje je sacekati misljenje, nije pravedno ali je tako i SNPU puna podrska jer sad treba sve izbalansirati i ubrzati sa kadriranjima ne bi li se doslo do neke satisfakcije.

  2
  1
  1. Milan komentariše

   džaba pokušavate opravdati izdaju, narodu je sve jasno. Snp bolje nek gleda na vrijeme kome će se ušljepat ba listu ubuduće, jer DF ako ih primi ja prvi neću glasati.

   1. Pravda komentariše

    Stvarno ne znam ko je doveo Krivokapica, a da, DF tako da ne bih o izdaji a u situaciji gdje i jedan glas odlucuje a ne jedan odbornik ili poslanik ideja da DF nekome nesto poklanja je smijesna.

 4. Žile komentariše

  Df je skup ludaka kad šlepaju za sobom crvenu bandu iz SNP. To je odpadak dps a. Katnić treba da ode ali i Bajagić iz Plužina. Na funkciji je koliko i DPS.Radi takve fukarluke da je žalosno što hoda putem. Pogani zemlju kojom hoda. A sve zahvaljujući tome što je kadar DPS a. Što ga štiti kadar DPS sudstva. Zato kad tražite nečiju ostavku krenite od mutavog.

  3
  1
 5. Ivi komentariše

  CREVENA BANDO!

  3
  1
 6. Crni Guja komentariše

  Ova Ivi ne moze zaobic ni sakrit svoju ljubav prema Medo Brundo ponasas se ludo

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.