SNP: Kad se odrađuju poslovi ispod žita, vlast poturi priču o crkvi i vjeri

1

Kad treba da “odradi” neki posao ispod žita, tj. da sakrije svoju slabost, aktuelna vlast poturi priču o crkvi i vjeri, o nacionalnom identitetu, o zastavama i grbovima, a građani Crne Gore su već navikli na ovakvu bespredmetnu retoriku, saopštio je Dragan Vukić, sekretar Izvršnog odbora GO SNP-a.

“Danas crnogorska vlast podmeće javnosti izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti kojim namjerava na perfidan način da oduzme imovinu iskonskoj pravoslavnoj crkvi na ovom području. Bez imalo zazora vlastodršci su se usudili, tačnije drznuli da udare na ono najsvetije, na zadnji branik slobode Njegoševog naroda”, saopštio je Vukić.

On je ocijenio da je vlast za 30 godina vladavine uspjela da podijeli u Crnoj Gori narod, vjeru, jezik, Akademiju i sindikate. “Sad bi da podijele crkvenu imovinu iako znaju da je Ustavom država odvojena od crkve”.

Vukić ističe da je jasno da se i ovaj poduhvat sprovodi radi “koristi ili sa ciljem da se nekom dokažu kako su činili i onda kada su, ne pitajući narod, priznali lažnu državu Kosovo”. “Zaboravljaju oligarsi na vlasti da pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori ništa nije mogla ni moćna Otomanska imperija, da je sačuvala svoj vjerni narop, svoju čast i imovinu. Tako će biti i ovog puta”.

“Gospodine predsjedniče Vlade, imate još vremena da povučete predlog Zakona iz procedure. Umjesto njega, SNP CG predlaže usvajanje zakona o porijeklu imovine po kojem bi Slavoljub Stijepović morao da dokaže porijeklo 100.000 dolara koje je konvertovao kod Duška Kneževića. Istim zakonom, funkcioneri i članovi vladajućih partija, morali bi da dokažu odakle im novac za nekretnine, skupe automobile, školovanje njihove djece u inostranstvu i razne druge privilegije koje od plate, sigurno, nijesu mogli da priušte”, saopštio je Vukić.

1 Comment
  1. Vasilije komentariše

    Prilika je da se protestima natjera vlada da povuče predlog zakona o legalizaciji pljačke imovine SPC. Ne treba čekati da se zakon usvoji jer će fukara tražiti “da se poštuje zakon i da se ne rusi pravna država”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.