SNP: Ispitati moguće zloupotrebe bivših ministara poljoprivrede

5

Socijalistička narodna partija Crne Gore zahtijeva od nadlježnih institucija da ispitaju moguće zloupotrebe u radu bivših ministara poljoprivrede iz redova DPS-a, saopšteno je iz SNP-a.

“Danas je objelodanjeno da su tri bivša ministra u periodu od 2010. do 2020. godine trošili novac iz budžeta ministarstva poljoprivrede i rurualnog razvoja na službena putovanja sa stavke za subvencije, da su na dan pred Novu godinu podizali dnevnice za razne države, ali i dan posle Nove godine, da je podizan gotovinski novac sa stavke službena putovanja iako nije navedeno gdje se išlo, te da je sa stavke službenih putovanja uzimana gotovina. Takođe, obznanjeno je da su sa stavke subvencija plaćani telefonski računi, gorivo, opravka vozila, usluge hotelima, restoranima, itd”, poručuju u saopštenju.

Ni mnogo bogatije države od, navode iz Snp-a, ne bi sebi mogle dopustiti ovakav nivo rasipanja državnog novca, pa očekujemo od institucija kojima je to posao da otkriju eventualne zloupotrebe i adekvatno sankcionišu počinioce.

“Nova vlast mora napraviti jasan otklon od dosadašnje prakse nesavjesnog trošenja državnog novca i staviti na uvid javnosti gdje ide svaki cent. Nakon trideset godina bahatog raspolaganja narodnim parama, građani s pravom očekuju da znaju kako se upravlja sredstvima iz budžeta, kao i da oni koji su ih eventualno zloupotrebljavali polože račun za svoja djela”, zaključuju iz SNP-a.

5 Comments
 1. Ivi komentariše

  A bogami i vaše novčanik, da vidimo jeste li se i vi utalili kao Dritan. Do sad ih je Daka punio, a sad su našli novog finansijer izgleda. Živele Vijesti!

  4
  1
 2. Dragan komentariše

  Tako je, svašta su radili. Takodje treba preispitati i vašeg Bajagića iz Plužina koji je šurovao sa Milutinom u mnogim sumnjivim radnjama. Od legalizacije kuće od 1000 kvadrata do zajedničko rada na mini He Vrbnica. Bilo je i kredita i td. Sve treba provjeriti.

  5
  1
 3. Beranac komentariše

  Javljaju se obozavaoci lika i djela. Sram vas bilo za izdaju

  5
  1
 4. MIKI komentariše

  Ispitajte vi vasu izdaju sa Krivokapicem, e moj Jokovicu bezmudicu.

  6
  1
 5. Vojo komentariše

  Dado javno prijatelj sa bivsim vrhom anb sadašnjom up. Kad ga pitaju. Veli ada to je protokol gradonacelnika

  3
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.