SNP: Ispitati da li je bilo prekoračenja ovlašćenja

0

Socijalistička narodna partija Crne Gore poziva nadležne organe da što hitnije preispitaju činjenice u vezi sa jučerašnjim dešavanjima poslije fudbalske utakmice Sutjeska – Budućnost.

“Zahtijevamo da javnost što prije bude upoznata sa svim detaljima ovih nemilih scena, kao što nas posebno interesuje ponašanje pripadnika policije i upotreba sile sa njihove strane. Energično zahtijevamo da što prije Savjet za civilnu kontrolu policije utvrdi da li je i zašto bilo prekomjerne upotrebe sile.

Podsjećamo da su strašni i sramotni snimci jučerašnjeg nasilja, kao i ranije prebijanje Mija Martinovića, momaka u Podgorici, zatim upotreba sile protiv trudnice u Baru, prebijanje demonstranata u nekim ranijim prilikama. Sve nas to, na žalost upućuje na sumnju da su i ovoga puta pripadnici policije upotrijebili silu mimo zakona i ustavnih ovlašćenja.

Socijalistička narodna partija postavlja pitanje ministru Nuhodžiću da li gleda ove mučne scene ili mu je prevashodni cilj desant na Prevlaku i rušenje svetinja? Postavlja se pitanje zašto ovako nisu “energični” u obračunu sa kriminalom.

SNP najoštrije osuđuje svaku vrstu nasilja, uz još jedan apel da se utvrdi odgovornost i vinovnici ovakvih scena odgovaraju za počinjeno djelo”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.