SNP Herceg Novi: Pozivamo nadležne da hapšenja i osuđujućih presuda bude što više

2

Građani Herceg Novog godinama ponosno odolijevaju besomičnim udarima režima koji, na sreću, odlazi u nepovrat. Ipak, bolne su godine za nama, a Novljani svjedoci nemilosrdnog i bahatog „činjenja svojima“, na račun svih nas „nepodobnih“, poručuju iz hercegnovskog SNP-a.

“Poslednjih dana, članci u medijima nas podsjećaju na gorčinu minulih godina dok smo kao nijemi svjedoci mogli samo bespomoćno da posmatramo: „briljantne“ privatizacije i hiljade naših sugrađana pred vratima Biroa rada, rušenje hotela i uništavanje turističke privrede satkane od suza i znoja naših roditelja koji su bili ponosni što rade u novskim hotelima. Toliko zaposlenih ostavljenih na rubu egzistencije”, navode oni.

Ne čudi ni, kako dodaju, što je država oštećena za 50 miliona čarobnim štapom mađioničara koji sebe naziva predsjednikom države i tata Vektrom, mama Vektrom i sestrom Vektrom kao pokusnim projektima decenije.

“Ne čude nas ni hapšenja čelnika Morskog dobra, jer smo godinama svjedoci brige za našu obalu i njene valorizacije isključivo u interesu narko kartela, ili brata, sestre i sestrića. Usput budi rečeno, Herceg Novi je jedina opština i pravi primjer decenijskog izostanka bilo kakvih kapitalnih ulaganja u našu obalu. Mada, ovdje ne računamo kumovske veze i visoke izdatke u izgradnji obale potrebne za funkcionisanje Trajekta Kamenari-Lepetani. Tu su bili ažurni u kontinuitetu, iako građani Herceg Novog godinama ništa nisu prihodovali od ovog preduzeća. Zato će ovaj monopol morati da se ugasi veoma brzo”, navode oni.

Opštinski odbor Socijalističke narodne partije Herceg Novi pozdravlja napore i uspješna hapšenja odgovornih za zloupotrebu službenog položaja.

“Pozivamo nadležne da ovakvih hapšenja i osuđujućih presuda bude što više, u šta ne sumnjamo. Za početak, neka se pozabave poslednjim primjerom brižnog mentora i požrtvovanog koordinatora DPS-a za Herceg Novi – Petra Ivanovića”, poručuju oni.

2 Comments
  1. Žile komentariše

    Tako je, treba ološ uništiti. Tražite te aršine i za Plužine. 2,3 funkcionera 20 i kusur godina su na istoj poziciji. Kad su došli na funkcije vozili su fiću, šetali četvoronoške po naselju. Danas imaju milionsku imovinu. Svi se okumili. Ispitajte tender za mini HE. Lokalni SNP i DPS su izglasali izgradnju. Imali tu elemenata korupcije. Neko je iz lokalne uprave vlasnik 15 posto MHE. Sve prijave koje su dolazile bile su odbijena zbog sprege Bajagića i vr huške dps a. Tu je kriminal pri zapošljavanju, pri sječi šuma, javnih nabavki i naročito kupovini voznog parka. U Pž je vozni park na nivou vlade dps a.

  2. Dragan komentariše

    Trajekt treba vratiti opstini HN a ispitati Banove kako su to privatizovali i ko im je to omogucio

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.