SNP: Građani da instaliraju aplikacije Telegram, Signal i Tam Tam, jer nije isključena diverzija režima na telefonsku komunikaciju!

2

Očekujemo da će režim u nedelju ugasiti društvene mreže i mobilne aplikacije za komunikaju među korisnicima u želji da onemoguće razmjenu sadržaja koji ukazuju na uobičajene zloupotrebe izbornog procesa, saopšteno je iz SNP-a.

Podsjećamo da su na dan parlamentarnih izbora održanih 16. oktobra 2016. godine ukinuo aplikacije “Viber” i “WhatsApp” zbog toga što je jedan broj korisnika tih aplikacija dobio poruku da Demokratska partija socijalista navodno kupuje glasove. Direktor te agencije tada je bio Zoran Sekulić.

Inicijativu za ocjenu ustavnosti ove odredbe podnijela je Akcija za ljudska prava, a Ustavni sud je tu inicijativu usvojio nakon dvije godine i sedam mjeseci i pokrenuo postupak za ocjenu ustavnosti člana 145 Zakona o elektronskim komunikacijama.

Ustavni sud Crne Gore ocijenio je da je član Zakona o elektronskim komunikacijama koji omogućava Agenciji za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost da naredi operaterima da, neograničeno, suspenduju internet i telefonsku komunikaciju ako nađe da je to “opravdano u slučajevima prevare ili zloupotrebe” neustavno, i naložio ukidanje te odredbe.

Ipak, očekujemo da će DPS ponovo prekršiti Zakon i ignorisati odluku Ustavnog suda, pa pozivamo građane da na svoje mobilne telefone instaliraju i aplikacije koje je teže ometati kao što su „Telegram”, „Signal” i „Tam Tam” kako bi zajednički pokušali da spriječimo pokušaje prekrajanja izborne volje građana Crne Gore.

2 Comments
  1. Vaso komentariše

    A ludaka braco mila, 30.8.karamo cetnicadziju pa instalirali ili ne😂😂😜😜

    1. Црни komentariše

      Ти пливаш код Раме да те гузе мало Шипци па мало јарад и брави смрдо мали!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.