SNP: DPS pokušava da se izvuče iz blata u koje su upali

0

Posljednjih dana u Demokratskoj partiji socijalista pokušavaju da ospore sva nedjela svojih vodećih funkcionera, a pritom im i ne pada na pamet da se izvine zbog teških riječi koje je izgovorio glavni politički savjetnik predsjednika Crne Gore ili da smognu snage i ohrabre nadležno tužilaštvo da podigne optužnicu protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice, koji je uzeo sto hiljada evra za nelegalno finansiranje DPS-a, saopštili su danas iz Socijalističke narodne partije.

Kako ističu u SNP-u, suočen sa istorijskim padom podrške ispod 40 odsto, i to prvi put otkad je osnovan, DPS iz ogromnog straha pokušava na sve načine da se izvuče iz blata u koje je upao.

“Umjesto da pogledaju u svoje redove, najveći trud ulažu u pokušaje da ospore pravo svojine Mitropolije crnogorsko-primorske nad nepokretnostima koje su izgrađene prije 1918. godine na teritoriji Crne Gore, iako znaju da će u slučaju donošenja novog zakona i otimačine konačnu riječ dati Sud za ljudska prava u Strazburu, koji će bez dileme kao i u svim slučajevima do sada zaštititi svojinsku, mirnu, zakonitu, neposrednu i pravu državinu”, navode u toj partiji.

Postavlja se, dodaju, pitanje jesu li spremni da plate milionske odštete, imajući u vidu da smo samo ovu godinu počeli sa više od tri milijarde eura duga i da je u ovom momentu potrebno oko pola milijarde eura da se pokriju rupe u budžetu.

“Valja napomenuti da je Crna Gora iskusna u plaćanju odšteta i to posebno porodicama “kontroverznih biznismena” koje su stekle veliko bogatstvo na sumnjiv način, ali su im pomogle loše optužnice tužilaštva, zahvaljujući kojim su ih oslobodili kao najvrednije i najpoštenije članove zajednice”, naglašavaju u SNP-u.

Ističu da se u istinski demokratskim i pravnim društvima i za mnogo manje nezakonitosti i skandale podnosi ostavka i utvrđuje krivica na sudu, dok se u Crnoj Gori nagrađuju i predstavljaju kao uzorni građani.

“Ovo nas ne čudi jer je naša država odavno postala privatni posjed u kome “glava porodice” kontroliše političke procese, brat i sin ekonomske i tržišne, sestra pravosudne, a kumovi i bliski prijatelji policijske i bezbjednosne. Zbog toga ovo nije država slobode, već malog broja bogatih, privilegovanih, bahatih, gordih, slavoljubljivih pojedinaca sa jedne strane i država siromaštva, podjela, nepravde i bezakonja sa druge strane. A puna je mogućnosti i resursa da svako ima, ali u tom slučaju ovakvi, koji su sada na vlasti ne bi obavljali ključne funkcije, a narod Crne Gore, posebno mladi, bi ovdje ostajali i tragali za srećom”, zaključuju u SNP-u.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.