SNP: Borba protiv kriminala mora biti prioritet

0

Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije mora biti prioritet svima u Crnoj Gori, što potvrđuje i Izvještaj Evropske komisije objavljen prije nekoliko dana, saopšteno je iz SNP-a.
“Uspješnost te borbe mora se zasnivati na društvenom konsenzusu, razvijanju institucionalno-pravnog okvira i naravno političkoj volji, pretvorenoj u konkretno djelovanje – od lokalne samouprave do najviših organa vlasti. Tu naravno, najveću odgovornost imaju vladajuće partije.
Konkretno, prvi korak je depolitizacija policije, sudstva i tužilaštva. Zatim, puna, suštinska , gotovo svakodnevna koordinacija bezbjedonosnih službi”, navodi se u saopštenju ove partije.
Smatraju da je potrebno donijeti poseban, hitan program borbe protiv organizovanog kriminala, sa konkretnim zadacima i konkretnim izvršiocima.
Takođe, kako dodaju, potrebno je pojačati unutrašnju kontrolu u policiji, tužilastvu i sudstvu i pod hitno odstraniti tzv.trule daske u tim institucijama i pritom oformiti tzv. imovinske kartone pripadnika tih službi.
U ovoj partiji smatraju da je neophodno pojačati preventivne radnje u cilju kontrole finansijskog tržišta, u cilju sprečavanja upotrebe finansijskih sredstava za pranje novca, stečenog iz kriminalnih aktivnosti.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.