Smjene u vrhu Demokrata: Pejović i Kolić više nijesu potpredsjednici stranke!

2

Mijomir Pejović i Dženan Kolić više nijesu potpredsjednici Demokratske Crne Gore, a ostaće poslanici do kraja ovog mandata.

Ova krupna promjena u vrhu te stranke, prošla je neopažena od strane medija. Odluka da njih dvojica više ne budu u vrhu stranke, donesena je na nedavnom Kongresu.

Mijomir Pejović

Dženan Kolić

Umjesto njih, potpredsjednici su postali Dragan Krapović i Albin Ćeman.

Pejović i Kolić su nakon što su sklonjeni sa pomenutih funkcija uvršteni u Predsjedništvo koje inače broji 36 ljudi.

Interesantno je da je iz Predsjedništva, u odnosu na prethodni saziv, sklonjen značajan broj ljudi, a među njima je i Anđela Peković, portparol stranke, koja više nije član Predsjedništva, kako stoji na zvaničnom sajtu te stranke.

Prema našim saznanjima, još neki lokalni funkcioneri nijesu se se našli u novim stranačkim organima.

Kako saznajemo, inicijator svih ovih dešavanja je generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović, koji polako preuzima kontrolu nad čitavom strankom.

Pejović, koji je od prvog dana u vrhu te stranke, i potpredsjendik je Demokrata od osnivanja, u izjavi za Borbu nije želio da komentariše činjenicu da je ostao bez pomenute funkcije. Inače, Pejović je i dok je bio funkcioner SNP-a bio prepoznat kao borac protiv režima.

Kolić, do zaključenja ovog teksta, nije odgovorio na sms poruku koju smo mu poslali.

Demokrate odbijaju da odgovore na konkretna pitanja

I pored naših nastojanja da saznamo zbog čega Pejović i Kolić, inače istaknuti i prepoznatljivi kadrovi nijesu dobili novi mamdat, već su sklonjeni sa potpredsjedničkih funkcija, iz Demokrata nijesu odgovarali na naša pitanja. Na mejl koji smo im poslali, Demokrate se, kako i uvijek, nijesu ni udostojile da odgovore, nastavljajući tako ružnu praksu da komuniciraju samo sa medijima koji slijede njihovu politiku. Iako im je slogan “Pobjede, a ne podjele”, od prvog dana se trude, zahvaljujući samovolji jednog čovjeka u toj partiji, da medije podijele na one koji su njima podobni i one druge, na čija jasna i konkretna pitanja izbjegavaju odgovore. Takođe, odmah nakon što smo Demokratama poslali mejl sa pitanjima, uklonili su sve fotografije potpredsjednika stranke sa zvaničnog sajta.

2 Comments
 1. Putin komentariše

  Vi, medij, smijurija !!!

  5
  4
 2. yo komentariše

  Novi mali DPS.Demokrate su sigurno najveće zlo koje se poslije DPS-a rodilo u Crnoj gori.

  12
  5
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.