Smetnje na vezama: Đukanović pojašnjava izjave Duška Markovića!

0

Premijer Duško Marković nije u Skupštini pozvao opoziciju u prelaznu vladu, već je to bio poziv na dijalog, naveo je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Đukanović kaže da je dio medija nedovoljno precizno protumačio izjavu premijera Duška Markovića u Parlamentu.

“I on i ja smo tokom krize u funkcionisanju institucija pozivali na dijalog”, kazao je Đukanović i dodao da je Marković u parlamentu pozvao na dijalog.

“Vrlo sam precizno slušao Markovića i poziv se nije odnosio na poziv u prelaznu vladu. To je interpretirao dio medija i nešto što prizeljkuje dio opozicije. Političko polazište ideje prelazne vlade bilo je da dođemo do izbora čije će rezultate svi priznati”, naveo je Đukanović, odgovarajući na pitanja novinara u Budvi.

Međutim, premijer Duško Marković je prije par dana kazao da je model iz 2016. kada je opozicija ušla u Vladu bio jedinstven primjer kompromisa u svijetu i da je to model kojem se Crna Gora može okrenuti, bez potrebe da se ugleda na Albaniju i druge zemlje.

On je podsjetio da je tada opozicija dobila visoka ministarska mjesta “iako su vladajuće partije imale apsolutnu većinu u Parlamentu i izglasano joj je povjerenje.“

Poručio je i da je taj kompromis bio način da dođe do političke stabilnosti za sva vremena u Crnoj Gori.

“Imamo mogućnost da taj model pretvorimo u održiv politički pristup. Ajmo da se vratimo tome. Ali ne možete, ja čujem ovih dana nikad sa DPS-om, nikada dok je Milo Đukanović predsjednik DPS-a. Pa neće nama političke partije nastale prije 10-15 dana ili dvije godine određivati ko će nam biti predsjednik stranke, ne pripada nikome u opoziciji da uređuje odnose u našoj stranci. Kritikujte našu politiku, pobijedite nas na izborima”, dodao je Marković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.