Službenici SPO pretresaju „Ničiju kuću“

0

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) pretresaju tzv. „Ničiju kuću“ u elitnom podgoričkom naselju Gorica.

Tu je informaciju „Vijestima“ potvrdio advokat Zoran Piperović, rekavši da pretresu prisustvuje njegov kolega Marko Milošević.

„Policija pretresa objekat koji je u vlasništvu Vlada Ivanovića. Sudija Šćepanović je izdao naredbu za pretres, nisam je vidio, vidjeću za sat i saznati koja krivična djela su u pitanju“, rekao je Piperović.

Poručio je da ta kuća nikada nije useljena, te da ne može pretpostaviti šta bi policija tamo mogla u njoj da nađe.

„Pretpostavljam da ima nešto od instalacija, namještaja mislim da nema“, dodao je advokat.

“Danas prisustvujemo krajnje čudnom i nesvakidašnjem pretresu, shodno naredbi Višeg suda u Podgorici. Naredba ne sadrži ni osnove sumnje, ni osnovanu sumnju, već krajnje nezakonito po našem mišljenju se navode samo sumnja, bez podvlačenja o kakvoj sumnji se radi, što bi morali da je urade. Na raspolaganju su im kompletni resursi, kuća, popisi. Rade popise stvari. Sve je transparentno, vrlo objektivno, vrlo realno pokazujemo sve što treba”, saopštio je Milošević i dodao da u kući nema ništa da se nađe.

“Smatramo da oni nisu kompetentni niti stručni da utvrde bilo šta. Pustićemo da sve ide svojim tokom. Trenutno, od preko 100 stavki koje planiraju da obrade, nismo završili ni tri, četiri, tako da veoma je upitno koliko će ovo trajati”, rekao je Milošević.

On nije htio da se izjašnjava vezano za navodna krivična djela iz naredbe, ali je poručio da “sa sigurnošću može reći da bilo što za ta krivična djela koja se stavljaju, tu ne mogu naći”.

“Niti tu, niti na bilo kojem drugom mjestu”, dodao je.

Pojasnio je da se u kući nalaze predmeti koji su “uredno kupljeni, uredno uvezeni i uredno su plaćene sve carinske obaveze povodom njih”.

“Vidite da se radi praktično o objektu u sivoj fazi”, ukazao je advokat Milošević.

„Ničija kuća“ dospjela je u žižu javnosti nakon što je vlasnik Atlas grupe Duško Knežević 2019. godine izjavio da se gradi za tadašnjeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, ali da se samo vodi na njegovog prijatelja Ivanovića koji prisustvuje pretresu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.