Slučaj se rasvetljava: Gardisti u Topčideru ubijeni zbog kokaina u koji je umiješana grupa iz Crne Gore!

2

Gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović ubijeni su 5. oktobra 2004. u kasarni na Topčideru, zbog šverca kokaina u koji je umiješana i jedna grupa iz Crne Gore. Tu informaciju Saša Reljić, bivši oficir Vojske SCG koji živi u Moskvi, na saslušanju u tužilaštvu.

Na ovaj način je potvrđeno pisanje Borbe da je svoju ulogu u zataškavanju ubistva imao i Vukašin Maraš, nekadašnji šef DB-a Crne Gore. On je, preko svojih veza u BIA, omogućio da lica iz Crne Gore koja su bila uključena u ovaj šverc budu saslušana.

Kako se sumnja, gardisti su vidjeli osobe koje su iz garnizona pretovarale kokain i zbog toga su likvidirani.

Reljić je, inače, prvi objelodanio da su vojnici ubijeni zbog 1,5 tona kokaina koji je bio sakriven u kasarni na Topčideru.

Kako Srpski telegraf ekskluzivno saznaje, Reljić je iskaz dao krajem oktobra prošle godine, kada je detaljno iznio sva saznanja o zločinu na Topčideru, koji je i poslije više od 14 godina nerasvijetljen, a ubice na slobodi.

– U svojstvu građanina saslušan sam 2015. u SBPOK pred višim tužiocem. Objasnio sam da me je u proljeće 2006. zvao funkcioner BIA iz Zrenjanina koji mi je tražio kontakt s tadašnjim predsjednikom Srbije Borisom Tadićem kako bi mu predao dosije o krimi-grupi švercera kokaina koji je skrivan u kasarni na Topčideru – rekao je Reljić.

Nekadašnji šef službe Državne bezbjednosti Crne Gore Vukašin Maraš, koji je dovođen u vezu sa mnogim aferama, stopirao je da istraga o likvidaciji dvojice gardista u kasarni Topčider, 2004. godine, dođe do ključnih ljudi koji su se u to vrijeme bavili švercom droge.

Maraš je u to vrijeme bio zamjenik ministra odbrane SiCG, a pošto više nije među živima, njegovo ime se više ne nalazi u spisima koji su nedavno formirani po ovom predmetu.

2 Comments
  1. Vasilije komentariše

    Pokojni Maras je bio glavni za zaslavanje ubistvavdva mladića. Zna se da je bio nerazdvojan sa M. Djukanovic još dok su zajedno bili u AMS Jugoslavije. Doveo ga MDjukanovic da rukovodi bezbjedonosnim strukturama CG!?

  2. Istina komentariše

    E kakvi su ovi iz DPS. Pisham se na grob Vukasinu. Znam da je teska rijec, ali molim vas da objavite komentar. To je smrda nevaspitana, neka mu se u kosti izmet ubaci sram ga i stid bilo i njega i sav njegov pasji porod. I sve njegove smrdljive bratsvenike marase, i sve iz vrha DPS sram i stid bilo! Alo bre ubijate djecu koju su roditelji u vojsku poslali da sluze zemlji. Ubijate mladice zbog vasih krvavih necasnih poslova. I to da obavlja drzavne funkcije i to da ima partiju DPS? DPS treba hitno zabraniti i sve komplet sve clanove pohapsiti kao bandu kriminalaca i ratnih i narko profitera! Bando! Pravda dolazi! Jeste li napunili gace?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.